Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Site columbofil www.chinaxinge.com
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Dr. Catalin Tudoran (Romvac) raspunde la intrebarile columbofililor


06:33, Vineri, 07.01.2011

 

Domnul dr. Cătălin Tudoran, reprezentant al companiei Romvac şi binecunoscut medic veterinar avicol, oferă cititorilor RRP.RO răspunsuri cu privire la diverse aspecte de medicină columbofilă preventivă şi curativă.   

 

 

1. În tratamentul cu Enrofloxacină sau Enrocol comprimate la porumbei, este necesară ridicarea din crescătorie a gritului şi a surselor de calciu?

Răspuns: NU este nevoie să îndepărtaţi hrana minerală. Doza la Enrofloxacină / Enrofloxarom 10% lichid = 2ml/litru apă/zi, 3-5zile la porumbel. 

2.Am o femelă pe care o suspectez de o infecţie respiratorie (ornitoză). Simptome: mucozităţi în gât, cioc şi nări umede (maronii), respiraţie greoaie, cu ciocul deschis, însoţită de horcăit. I-am făcut 5 zile Linco-spectin injectabil (doză de 0,2 ml), apoi 3 zile Entrobac în apă. La scurt timp, simptomele au reapărut. Am trecut pe Enrocol (sunt la a 5-a zi de administrare). Starea este mai bună, a dispărut horcăitul. Este Enrocolul eficient în cazurile de infecţii respiratorii? Mi-aţi putea recomanda şi un al doilea produs (eventual Romvac, tot comprimate) pentru tratamentul individual al infecţiilor respiratorii?

Răspuns: Enrocolul (asociaţie de Enrofloxacină + Colistin + Vitamina C) este indicat în afecţiuni respiratorii (datorită Enrofloxacinei) şi digestive. Alt tratament recomandat în afecţiunile respiratorii este Avianprotect TEN 1cpr/porumbel/12-24 ore asociat cu Tusifug sirop expectorant, 3 picături la 12 ore, 5 zile. La orice afecţiune respiratorie, indiferent de antibioticul folosit, utilizaţi simultan Tusifug.

 

3. În data de 1 noiembrie 2010, am vaccinat întreg lotul cu Paramixovacol. Aş vrea să repet vaccinul la 1 martie, dar cu un vaccin care să ofere porumbeilor imunitate de 1 an. Dacă fac asta, imunitatea se va prelungi cu 1 an din momentul celei de-a doua vaccinari, sau anticorpii deja formaţi după prima vaccinare şi “instalaţi” pe termen de 6 luni “nu permit” formarea altor anticorpi cu valabilitate de 1 an, făcând inutilă a doua vaccinare? Am hotărât să-i vaccinez şi în martie deoarece efectul primului vaccin înceteaza în aprilie a.c., chiar la început de sezon competiţional şi/sau de reproducţie.

Răspuns: Vaccinul Paramixovacol are efect protector timp de 1 an de zile. Dacă vreţi să "restimulaţi" imunitatea porumbeilor, vaccinaţi oculoconjunctival cu vaccinul Avipestisota (LaSota). 

 

4. Într-un comentariu postat de dumneavoastră în 2008 pe un site columbofil, spuneaţi că Romvac va produce un “dublu” vaccin, anti paramixoviroză si salmoneloză, Columbopolivac S. L-aţi lansat pe piaţă sau încă se mai lucrează la el?Răspuns: Acest vaccin se va omologa în viitor, deocamdată nu se află pe piaţă.  

 

 

 

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa de contact a site-ului şi, în măsura timpului disponibil, domnul doctor Tudoran va încerca să ofere un răspuns cât mai detaliat.

 

Dr. Catalin Tudoran - Romvac Bucuresti - Combaterea sterilitatii la porumbeiCircoviroza la porumbei - Dr. Catalin TUDORAN - ROMVAC BucurestiDr. Catalin Tudoran - Romvac - Micozele la porumbeiMicroorganisme care pot fi prezente in oul de porumbel - articol scris de dr. Catalin TudoranDr. Catalin Tudoran - Romvac - Virozele la porumbei


Comentarii

postat la 21:25, Joi, 06.01.2011 de dragosh

buna ziua am o intrebare care ma framanta din momentul in care am facut vaccinul la porumbei cu paramixovacol porumbei nu aveau nimic suspect de paramixo dupa ce am facut acesta vaccin uni din porumbei au inceput sa faca rotiri de cap;))intrebarea mea e si din ce am mai citit niste topicuri multi zic k nu fac acest vaccin din ce cauza mi-au facut porumbei dupa vaccinarea cu paramixo si cum pot trata acesti porumbei mai am doar 3 porumbei separati de restu si care i-am achizitionat in toamna si pe astia i-am oprit k nu fac rau duce pre putin capu intr-o parte trag speranta k poate ii fac bine cu ce ma sfatuiti in afara de rupt gatu!?

postat la 22:15, Joi, 06.01.2011 de enache

Cand va apare pe piata antiparazitarul Endectocid ? va multumesc!

postat la 00:17, Vineri, 07.01.2011 de Daniel Ionita

Puteti posta un plan de medicatie complet,doar cu produse Romvac?

postat la 02:47, Vineri, 07.01.2011 de costynel

as avea si eu o intrebare anul acesta am scos in jur de 30 de pui dintre care cei de a 2 serie inainte de a iesi afara incepuse sa zboare intro parte adica o aripa nui ajuta din ce am vz io mam uitat sa nu fie unflatura ceva leam facut tratament de salmonela si de geaba ? de la ce sa fie ?

postat la 05:54, Vineri, 07.01.2011 de mihai

În septembrie 2010, am vaccinat porumbeii cu vacin de paramixoviroza pentru 6 luni. Acum,in ianuarie aş vrea să-i vaccinez cu un vaccin care să ofere porumbeilor imunitate de 1 an. Dacă fac asta, imunitatea se va prelungi cu 1 an din momentul celei de-a doua vaccinari, sau anticorpii deja formaţi după prima vaccinare şi “instalaţi” pe termen de 6 luni “nu permit” formarea altor anticorpi cu valabilitate de 1 an, făcând inutilă a doua vaccinare? Imi cer scuze ca repet aceasta intrebare dar nu am inteles corect raspunsul domnului doctor.

postat la 09:34, Vineri, 07.01.2011 de Andrei

Intrebare:Fac 1 tratament de luna durata impotriva mai multor boli cu produse de la romvac,dupa acest tratament ce ma sfatuiti sa le administrez la porumbei,probiotice,vitamine sau ceva de ficat(Hepato Protect)am vrut sa cumpar de la farmacie si am intrebat in ce dozaj se administreaza si mi-a spus ca 1 plic la 2 l de apa este adevarat?as vrea sa stiu si in ce dozaj se pune hepatoprotect,si sa ma sfatuiti ce sa fac!

postat la 06:16, Sambata, 08.01.2011 de Andrei - Silviu

@Mihai Dacă le-ai făcut vaccin cu Paramixovacol, nu e nevoie să-i revaccinezi timp de 1 an. Totuşi, dacă vrei să te asiguri că nu vor fi probleme în acest interval de 1 an, poţi folosi La Sota pentru a "restimula" producţia de anticorpi.

postat la 10:08, Sambata, 08.01.2011 de Sorinaccio

intrebare:cum se foloseste produsul "columboclin" cand se da si cat se pune la litrul de apa?

postat la 08:46, Duminica, 09.01.2011 de jean

am in jur de 100 porumbei si de vreo citeva luni mi se imbolnaveste cite un porumbel la o saptamina slabeste brusc cu toate ca are mincare in gusa ,bea apa foarte multa,ceilalti sunt sanatosi,unii sau refacut altii au murit cei de facut?multumesc mult

postat la 22:08, Luni, 10.01.2011 de Dr.Tudoran

Pentru Dragosh / toatye vaccinurile contra Paramixoviroyei (PMV) sânt inactivate (moarte). Ele in nici un caz nu reproduc boala. Ca un "dezavantaj" este faftul că ele asigură protecţie contra PMV, după 3-4 săpt. de la data inoculării, dar asigură o protecţie de 1 an de zile. Posibil in cazul dumneavoadtră ca păsările să fi fost in peruioada de incubaţie a PMV, Ca tratament paleativ vaş sugera Vita B Complex, Kingherbs, Aspirină şi un antibiotic (Enrofloxarom) Pentru Enache - Endectocid antiparazitar extern şi intern (o picătură ( porumbel la ceafă) a apărut in luna Decembrie la Expo Târgovişte Pentru Daniel Ioniţă - Da sau trimiteţi o adresă de fax sau e:mail Pentru Costynel - posibil să fi avut stafilococie ca tratament : Fosbac Plus T, Aspirină şi polivitamine Pentru Mihai - Vaccinul Paramixovacol asigură imunitatea timp de 1 an de zile Dacă revaccinaţi imunitatea va fi de 1 an de zile de la data ultimei vaccinări Pentru Sorinaccio - Columboclin (electroliţi) o linguriţă (5g)/2litri apă/ zi, 1-5 zile. Pentru Jean - v-aş sugera un tratament cu Vita B Complex, Vitamina C, Kingherbs şi un antibiotic cu spectru larg (Fosbac, Gallisan, Amoxineovit, etc)

postat la 08:35, Miercuri, 12.01.2011 de Ilie Calin

As dori sa obtin si eu planul de medicatie cu produse Romvac! Ce pot face? Multumesc!

postat la 09:17, Miercuri, 12.01.2011 de mihai

va multumim foarte mult pentru raspunsuri

postat la 22:35, Joi, 13.01.2011 de Andrei

La intrebarile care le-am trimis si noi prin email cand neva raspunde dl Tudoran?

postat la 22:56, Joi, 13.01.2011 de Aonofriesei Andrei

Am si eu o intrebare pt domnul dr.Tudoran: este indicat sa se faca o vaccinare cu avipestisota inainte de vaccinarea cu paramixovacol? va multumesc anticipat.

postat la 21:59, Duminica, 16.01.2011 de mihok

firma romvac fabrica vaccin pt, salmonela porumbeilor??

postat la 08:11, Marti, 18.01.2011 de Dr.Tudoran

Pentru Ilie Calin - un plan mai vechi puteti gasi la aceeasi rubrica la pag.2 din 2008 sau trimiteti o adresa sau un nr, de fax sa va trimitem planul acctualizat\r\npentru Andrei - vezi la aceeasi rubrica la pag.2 postat index terapeutic in 2008\r\nPentru Aonofriesei Andrei / vaccinarea prealabil[ cu Avipestisota urmat[ de vaccinarea cu orice vaccin inactivat contra PMV asigura un raspuns imun mai solid. Dar nu este neaparat necesara vaccinarea anterioara cu LaSota. Daca aveti posibilitatea sa vaccinati initial sau simultan cu LaSota (Aviperstisota) este bine sa vaccinati, dar repet nu este obligatoriu\r\nPentru Mihok - DA fabricam vaccinul mixt apos contra PMV si Salmonella - COLUMBOPOLIVAC 0.25ml/porumbel s.c Pentru achizitii contactati-ma la tel.0723.610.322

postat la 19:12, Sambata, 22.01.2011 de Ilie Calin

Adresa de mail: ilie_c.calin@yahoo.com !\r\nMultumesc! O seara placuta!

postat la 19:30, Vineri, 28.01.2011 de alyn

D-mnu Doctor...asi vrea sa stiu daca vaccinul COLUMBOPOLIVAC contra PARAMIXOVIROZEI si SALMONELOZEI se gaseste in farmacii sau la firma ROMVAC pentru a se putea acizitiona acest produs ..pentru a vaccina porumbei??

postat la 01:06, Luni, 31.01.2011 de Andrei

Tusifug se poate administra si in apa de baut, pentru efective mai mari ? In ce concentratii ? Multumesc.

postat la 01:08, Luni, 31.01.2011 de Andrei

Inca o intrebare: mucozitati albe, consistente, in partea din spate a gatului, ce ar putea insemna ? Infectie respiratorie ? Tricomonoza ? Multumesc.

postat la 20:52, Miercuri, 09.02.2011 de Nicole

Am gasit de 3 saptamani un porumbel (pare a fi un pui mai mare dar nu are mai mult de vreo 300gr) si din cate am citit pe net, porumbelul pare sa aiba (sau sa fi avut) paramixoviroza. Nu nimereste boabele cu ciocul dar in schimb nu bea multa apa caracteristic acestei boli chiar foarte putina doar 1 data pe zi iar excrementele sunt normale (nu sunt moi sau apoase). Cand l-am gasit isi tinea capul sucit putin intr-o parte dar acum este mult mai rau. Nu refuza mancarea chiar incearca sa manance singur dar nu poate manca singur din cauza ca nu nimereste bobul. Eu ii dau pe cioc arpacas, porumb si miez de floarea soarelui iar apa a mai baut si singur dar mai mult ii dau eu cu seringa in jur de 3-4ml/zi dar nu stiu cam cata apa ar trebui sa bea intr-o zi. Nu poate zbura deloc, doarme foarte mult, are destul de putine momente in care este vioi, din cand in cand se mai ciugule-pigale, dar si momente cand sta zgribulit si nu reactioneaza la zgomotele din jur sau incepe sa se agite si se invarte in cerc iar in ultimile cateva zile am sesizat ca a stranutat cam 1-2 data pe zi. Vederea mi se pare ca ii este slabita sau poate doar afectata de boala.\r\nAlte probleme nu are, nu ii curg ochii sau narile, nu horcaie si nu are nimic in gat (sa fie rosu sau galben) pare a fi in regula doar simptomele mentionate mai sus.\r\nPana acum eu i-am dat 1/4 pe zi de beviplex uman iar de o saptamana i-am marit la 1/2 pe zi.\r\nLa recomandarea asistentului de la farmacia veterinara azi am cumparat Bcomplex buvabil, AD3E buvabil, si enrofloxacina 5 (5mg/comprimat) dar nu stiu ce gramaj sa-i dau si ma gandesc daca antibioticul este bun pentru simptomele lui sau sa nu-i faca mai mult rau. Nu este nici o problema daca le-am cumparat degeaba, de aceea apelez la dumneavoastra si va rog mult sa-mi spuneti cum il pot ajuta si ce pot sa fac sa-l vindec. Mi se pare un pui puternic, care lupta sa traiasca si as vrea sincer sa fac ceva bun pentru el cu atat mai mult ca au trecut 3 saptamani si traieste.\r\nPS: Am fost si la 4 cabinete veterinare dar nimeni nu m-a putut ajuta cu nimic spunandumi-se ca nu au cunostinte de porumbei si in general de pasari doar de pisici si catei.\r\nImi doresc tare mult sa salvez acest suflet minunat!\r\nVa multumesc anticipat.\r\n

postat la 14:17, Joi, 10.02.2011 de Marasescu Razvan

Dl doctor am un mascul de 09 care este steril exista un tratament pt. asa ceva?

postat la 20:36, Miercuri, 04.05.2011 de eugen

\r\nDl Doctor, va rog sa ma ajutati cu un raspuns: De doi ani puii de la matca si de la zburatori ologesc aproape toti.\r\n

postat la 11:08, Marti, 17.05.2011 de paul

va rog dati-mi un raspuns.in ultima perioada de timp imi mor puii de porumbel in virsta de 20-30 zile,l-i se intareste gusa precum plastilina si mor instantaneu fara sa prezinte alte simptome.

postat la 10:54, Joi, 02.06.2011 de Catalin

Citind cele scrise de domnul Tudoran mai sus am intrat putin in ceata. Dumnealui spune ca tratamentul cu Enrofloxarom se face 2 ml/1l apa pe cand pe siteul Romvac e 1 ml/1l apa ,,http://www.romvac.ro/p/ENROFLOXAROM-10-SOL-BUVAB-100-ML ,,. Legat de vaccinul Paramixovacol dumnealui spune ca e pentru un an de zile iar pe site se asigura imunitatea doar pentru 6 luni ,,http://www.romvac.ro/p/PARAMIXOVACOL-50-DZ-FL,,. Cum e corect ?

postat la 12:24, Miercuri, 31.08.2011 de nicusor

Catalin, pe site spune ca asigura imunitatea minimum 6 luni, deci se poate si mai mult, adica un an!

postat la 14:05, Miercuri, 16.11.2011 de Tory

As vrea sa stiu ce boala a porumbeilor provoaca aparitia punctelor galbene la baza gatului si cum pot sa-i tratez?Varful limbi negre la porumbei este un semn al proastei circulatii a sangelui sau mai sunt si alte cauze?

postat la 12:34, Joi, 08.12.2011 de nicu

este enrocolul un produs care da randament mai ridicat decat cele aflate pe piata acum.ast un raspuns

postat la 11:22, Luni, 23.01.2012 de gheorgita georgian

bunaziua,ma numesc Ggheorghita si a-m probleme cu porumbei tineri adica 2011 ei arata bn la mana au naparlit bn nu pare porumbei bolnavi imi beau apamulta apoi face moale daca le dau apa putina face tare nu stiu ce sa le mai fac daca exista vrun remediu asi dori sa stiu si eu va multumesc...

postat la 20:31, Joi, 23.02.2012 de ionel

AS VREA SA STIU DACA VACCINEZ PORUMBEI CU PARAMIXOVACOL AFECTEAEAZA PRIMA TURA DE OUA .VA MULTUMESC

postat la 20:38, Joi, 23.02.2012 de ionel

DOMNUL DOCTOR VA ROG SA AM I ZICETI PARAMIXOVACOLUL CATE LUNI PREZINTA IMUNITATA LA PORUMBEL SI CAT SE FACE ( MILILITRI ) VA ROG SA MA ANTELEGETI SANT UN ANCEPATOR. VA MULTUMESC

postat la 14:32, Vineri, 11.05.2012 de DANUT

Buna ziua \r\nAs dori sa stiu daca intr-o cusca de iepuri de varsta aprox. 5 sapt in care unul a mirit de cocidioza ( asa cred deorece avea sirea spinarii faorte slaba si diearee galbuie ) daca aplic tratamentul cu Sulfacocirom cam in ce proporti restul pot scata de moarte . notez ca am inceput deja tratamentul chiar cu o seara innainte de ami muri primul irpurasi

postat la 21:50, Vineri, 02.11.2012 de adutu

Buna seara! Am si eu o femela de 005 care nu mai face oua.Exista vre\'un complex de vitamine satratament pt asa ceva?\r\nMultumesc anticipat!

postat la 22:30, Duminica, 20.01.2013 de dutu eugen

Buna seara!lotul meu de pui a fost afectat de paramixoviroza in luna octombrie! in disperare i-am vaccinat,cativa au murit iar restul au ramas cu diaree apoasa,deci au aproape 3 luni,starea lor e buna prezinta bine la mana ,mananca bine, au tonus bun doar ca la ei in boxe e balta.Si nu beau nici apa multa!Credeti ca mai au sanse sa se vindece si sa pt participa cu ei in sezonul 2013?

postat la 00:07, Luni, 11.02.2013 de virgil matusa

Buna seara Dle DOCTOR,am si eu o problema cu o paunita, avea oichiul umflat inclusiv jumatate de cap era orificiile nazale anfundate si avea un lichid galbui pe caile nazale, oare este ornitroza? am tratato cu oculofort si lincospectin injectabil. Cu mare rugaminte va rog frumos sa-mi scrieti si mie un tratament preventiv pentru pauni, eu iam tratat cu Pestiholvac si enteroguard,metronidazol,eritrom,oxivit.DACA ESTE ORNITROZA, RAMANE PURTATOARE?

postat la 18:37, Sambata, 23.02.2013 de STANCIU CRISTINA

Buna seara,am o intrebare pt dvs,in ce perioada a anului se pot vaccina porembeii de rasa contra paramixovirozei? si a excrementelor verzi?Daca au oua sau pui pot sa-i vaccinez?EXISTA CUMVA UN TRATAMENT PREVENTIV PT ACEASTA BOALA?DACA S-A INSTALAT SE MAI POATE FACE CEVA?DEOARECE MI-AU MURIT 40 BUC PANA ACUM.PENTRU EXCREMENTE ALBE CE TRATAMENT POT SA LE DAU?MULTUMESC.

postat la 19:31, Miercuri, 19.06.2013 de gigi barbosu

Am un paun care are urmatoarele simtome. sta zgribulit, se manifesta casi cum nu ar avea aier, cred ca respira greu,aripile lasate, are diaree apoasa, dar maninca putin si bea si apa.\r\nce tratament sa dau ca sa-l salvez ?

postat la 18:44, Miercuri, 07.08.2013 de mihai

Buna seara Dle Doctor,o parte din porumbeii mei au urmatoarele simptome:uni au secretii la unul din ochi, dupa care acesta se lipeste si se acopera cu ceva galben, iar alti scot un zgomot din interior si au secretii nazale.Ce tratament recomandati sa le administrez?\r\nVa multumesc !

postat la 07:15, Miercuri, 21.08.2013 de adys

va salut.am o femela nascuta in 2011 si nu a ouat niciodata[arata bine],care ar fi cauza?ms

postat la 07:23, Miercuri, 21.08.2013 de adi

va salut,am o femela nascuta in 2011,nu a ouat niciodata[arata bine].care ar fi cauza?.ms

postat la 16:08, Joi, 31.10.2013 de tavi

Bună ziua, d-le doctor! Am un mascul din 2012 care de o lună de zile respiră tot timpul cu ciocul deschis. Menționez faptul că în decursul acestui an este al treilea mascul cu această problemă. Pe primii doi i-am pierdut(au decedat). Precizez faptul că toți trei sun frații din anul 2012. Rog tratament pentru această boală.

postat la 10:03, Duminica, 22.12.2013 de ciurel nelia

buna ziua d-nule dr. am vazut cate raspunsuri bune a-ti dat tuturor, am si eu o rugaminte ce sa administrez unui caine batran care este cardiac , anul trecut a avut accident vascular si este bine, a fost pana sa vina frigul, tuseste intruna, i- am dat tusifug dar nu-i trece, va multumesc, sarbatori fericite,

postat la 16:03, Joi, 12.02.2015 de

Buna ziua am si eu un poru.bel foarte drag mie in truna din zile i- aparut la ochii o infectie galbena si iicrg ochiul respectiv si me frica sanu l pierd ce tratament imi recomandati\r\n

postat la 13:35, Joi, 02.04.2015 de Liviu Hrimiuc

Buna ziua,\r\nNumele meu este Liviu Hrimiuc si as dori sa va rog sa-mi dati numarul dumneavoastra de telefon.\r\nDe curand mi-am reactivat pasiunea pentru porumbei si am achizitionat circa 100 de exemplare din rasele Carier, Tobosar de buhara, Gusat Englez, Ceh, Pomeranian Voltat Indian.\r\nSe pare ca am mari probleme de carantina deoarece au inceput sa moara (4 exemplare), unii stau suparati si as dori ajutorul dumneavoastra.\r\nMultumesc.\r\nLiviu Hrimiuc, telefon 0722326500.

postat la 21:08, Duminica, 12.07.2015 de nicu

buna ziua domnu doctor,am o porumbita la care s-a facut puroi la ochi..am curatat-o cu ser fiziologic si i-am pus unguent kanamicina sulfat si cand respira se unfla in partea dreapta a gusii....oare ce ma sfatuiti sa ii dau?banuiesc ca sigur are vreo problema....multumesc

postat la 19:50, Marti, 10.11.2015 de vali

Dm tudoran am cumparat porumbei de la maimulti columbofili si nu stiu dacas vaccinati contra paramixovirozei si salmonelei \r\nantrebarea e dacas vaccinati si le mai fac eo o data\r\nVacinu columbopolivac patesc ceva.\r\nva multumesc si succes an toate realizarile dv\r\n\r\n

postat la 15:43, Miercuri, 22.06.2016 de STEFAN

Sa traiti am cativa curcani si la unu s-a strambat un picior si altu are probleme cu mersul ce sa le dau?

postat la 18:51, Sambata, 06.08.2016 de Mirela Gheorghies

Buna ziua,\r\n va rog spuneti-mi la ce temperatura se poate tine linco spectin-ul injectabil si cate zile , dupa ce l-am desfacut. Nu este specificat in prospect In casa sunt 25-26 gr, in frigider + 1 + 4\r\n Specific ca nu am cumparat flaconul sigilat, am luat de la un spital veterinar doar 10 ml in fiola.\r\nL-am tinut in casa( mi s-a spus,,nu in frigider,,)deja este a 4-a zi cand il folosesc. Credeti ca le-am facut tratamentul de prisos?\r\nMultumesc, astept raspunsul dvs pe adresa de email.\r\nO zi linistita sa aveti.

postat la 15:42, Luni, 05.12.2016 de Christina

Buna ziua. In loc de aspirina, as putea administra porumbeilor ibuprofen sau arcoxia umane? Intreb, deoarece aspirina este atat de slab antiinflamator incat la mine nu are nici un efect, si-n plus produce si imbolnavirea ficatului. Daca nu este intoleranta de specie pentru aceste AINS umane, as dori mult sa stiu dozele per porumbel. Multumesc!

postat la 08:59, Vineri, 12.04.2019 de Diana

Buna ziua,\r\nPorumbelul meu, de cateva zile se invarte in cerc (fara sunet) destul de des. Sta in cusca, insa aceasta este deschisa (are scutec si il las sa se plimbe cum vrea). Isi mai ciupeste scutecul, darma gandesc ca se va obisnui cu el, pentru ca altii care aratau pe internet cum se face un astfel de scutec aratau ca la inceput ii este greu sa se tina pe picioare ca i se pare greu, dar se antreneaza in timp si apoi se adapteaza. Al meu foarte usor l-a primit...adica nu pare ca ii este greu cu el si se chinuie sa isi tina echilibrul. A facut un vaccin contra Paramixovirozei (simplu), urmand sa faca inca unul dupa 2 saptamani. Dupa vaccin a inceput sa aibe perioade cu rotiri. Nu cred ca conteaza vaccinul, ca veterinarul a spus ca nu are niciun efect advers. Penele lui sunt taiate sa nu poata zbura (asa l-am gasit). I-am smuls cioturile, la indicatia veterinarului, ca sa ii creasca altele, apoi ii voi da drumul afara. E adult. Poate e agitat? Poate vrea o femela? Acum e perioada la ei de imperechere, ca vad pe strada. Oricum, pana nu face al doilea vaccin si nu ii cresc aripile, nu il las afara, ca asa l-am salvat degeaba, il prinde prima pisica/il calca masina. Dar, dupa al 2lea vaccin, o sa il scot putin cu hamul sa aibe contact cu porumbeii care vin jos in fata geamului meu la paine.

postat la 10:12, Miercuri, 21.08.2019 de Tanasescu Christina

Buna ziua,\r\nAm un porumbel la fereastra care toata ziua ,,maraie,,. De cativa ani face asa (nu stiu daca este acelasi) si anul acesta parca nu se mai opreste. Intrebara mea este: De ce face asa si cum as putea sa il ajut.\r\nMultumesc.
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.