Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Site columbofil www.chinaxinge.com
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Despre virusul gripei porcine


10:12, Marti, 29.09.2009 

Despre virusul gripei porcine

 

 

 

Virusul gripei porcine a fost creat in laborator

Noul tip de virus gripal A H1N1 (`virusul gripei porcine`) care a ajuns de curand si in tara noastra, nu se aseamana cu nici un alt virus precedent, fiind sintetizat in laborator.

Pentru sinteza lui s-a folosit virusul gripei spaniole din 1918 (cand au murit 50 de milioane de oameni) care a fost readus cu succes la viata prin decongelarea victimelor si depistarea materialului genetic viral; virusul a fost apoi combinat in mod artificial cu tulpina virusului comun H3N2 si H5N1 (tulpina gripei aviare).

In final, virusul A H1N1 contine material genetic de la doua tulpini de gripa pornica, doua tulpini de gripa umana si o singura tulpina de gripa aviara; a fost denumit `novel flu` (incorect spus gripa porcina) de catre Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (C.D.C.).

 

Cat de grava este gripa porcina?

Simptomele de gripa porcina sunt cel mult moderate; gripa porcina este cu mult mai blanda decat s-a asteptat, noteaza `The Times`, ceea ce face ca boala sa nu se manifeste mai drastic decat o raceala severa si deci ca vaccinarea sa fie pusa sub semnul intrebarii. Nu este recomandata vaccinarea celor care sufera de boli ale plamanilor, inimii sau ale rinichilor sau a celor cu sisteme imune slabite, a femeilor insarcinate si a copiilor sub 5 ani. In Romania se preconizeaza sa fie vaccinate tocmai aceste ultime doua categorii. Asadar vaccinul se testeaza pe mamele  noastre si pe copiii nostri!

In Marea Britanie, cea mai afectata tara din Europa se inregistreaza o mortalitate de 0,03%, cu mult mai scazuta decat in cazurile de imbolnaviri cu o gripa obisnuita tip A, deci nu este justificata vaccinarea in masa a populatiei, cu atat mai putin in Romania unde s-au inregistrat doar 322 de cazuri.

 Un vaccin periculos!

Vaccinul creat impotriva `gripei porcine` se dovedeste a fi periculos:

  1. provoaca cancer (oncogeneza)

        studii recente au demonstrat ca injectarea de material genetic strain direct in sange conduce la mutatii genetice si oncogeneza in organismul care primeste acel material;

        celule umane utilizate recent in productia de vaccinuri sunt de fapt celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane sau celule fetale provenite din embrion uman avortat, singurele capabile sa supravietuiasca in vitro si sa se divida fara limita de timp si spatiu; se folosesc si celule animale (embrion de pui etc.);

        vaccinul `Optaflu` impotriva gripei porcine al companiei Novartis  va folosi celule umane provenite din tumori canceroase !

  1. adjuvanti toxici in vaccin

-         cele mai multe vaccinuri au un continut periculos de mare sub forma de thimerosal (un conservant letal) de 50 de ori mai toxic decat mercurul insusi. O doza destul de mare poate cauza disfunctii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor si comportamental. Otravirea cu mercur duce la autism, sindrom de atentie deficitara, scleroza multipla, deficiente de vorbire si limbaj. Un alt adjuvant comun pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu care cauzeaza alergie si soc anafilactic.

-         pentru vaccinul gripei porcine sunt folositi adjuvanti noi in scopul reducerii dozei de vaccin, cu acordul OMS-ului; cei mai multi adjuvanti noi, incluzand MF59, ISCOMS, OS21, AS02 si AS04 sunt mai toxici decat hidroxidul de aluminiu. Adjuvantul MF59 este de natura uleioasa si contine Tween80, Span85002 si sqalena. Studiile efectuate pe soareci au aratat ca adjuvantii uleiosi induc probleme motorii si paralizie. Adjuvantul ASO3 contine de asemenea Sqalena (cauzatoare a sindromului Razboiului din golf) care provoaca si boli autoimune. Adjuvantii Sqalena si Tween80 provoaca si infertilitate la animale.

c. alte boli grave pe care le poate provoca vaccinul:

-         sindromul Guillain-Barre (GBS) care este o boala autoimuna ce cauzeaza paralizia bratelor si a picioarelor, iar in cazuri rare, a intregului corp. In unele cazuri GBS poate duce la paralizie completa sau chiar la moarte. In anul 1976 s-au inregistrat cateva cazuri de gripa porcina (comuna, data de virusul natural si nu cel sintetic actual) in randurile soldatilor de la Fort Dix, New Jersey si numai unul dintre ei a decedat, cel mai probabil din cauza eforturilor fizice prea mari decat din cauza gripei. Aceasta a dus la lansarea unei vaccinari in masa a 40 de milioane de persoane impotriva unei pandemii care nu s-a materializat. Mii de oameni au cerut despagubiri pentru leziunile cauzate de vaccinare. Cel putin 25 de oameni au murit si 500 au paralizat. In unele cazuri insa GBS a dus la paralizie completa sau chiar la moarte. Cercetarile ulterioare au estimat ca a existat un caz de GBS la fiecare 100.000 de administrari ale vaccinului. `Actualul vaccin impotriva gripei porcine este creat dupa acelasi model`.

-         Agraveaza astmul la copii;

 

 

Intrebari fara raspuns:

  1. De ce sunt copiii cei care trebuie sa primeasca primii un vaccin experimental?
  2. Ce raspuns va da statul pentru cazurile in care copiii si femeile insarcinate vor fi lezate?
  3. De ce in SUA (probabil si in Romania) se acorda imunitate totala in fata legii, impotriva oricaror plangeri in instanta care ar putea rezulta in urma vaccinarii? De ce permite companiilor farmaceutice, oficialitatilor din sistemul de sanatate si oricui care se ocupa de administrarea vaccinurilor experimentale, ca in cazul unei stari de urgenta, sa fie protejati legal in cazul in care populatia sufera leziuni in urma vaccinarii?`
  4. De ce se impune vaccinarea obligatorie cand riscurile bolii sunt mici, iar riscurile vaccinarii sunt enorme?`

 

  

Asociatia Filantropica Medical-Crestina Christiana Cluj – Proiectul `Pentru Viata`, www.pentruviatacluj.ro

 

 

 

Despre virusul gripei porcineDespre doparea porumbeilorDespre vaccinul de paratifozaDespre adenovirus cu Henk de WeerdInformatii despre clinica veterinara Beek - Olanda


Comentarii

postat la 00:47, Marti, 29.09.2009 de Niculescu Mihai

Felicitari ! Ma bucur ca sint si alte persoane care au curajul sa spuna adevarul.
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.