Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Freialdenhofen & Sohne
Columbodromul international BRASOV

Scurta prezentare a pasiunii columbofile a domnului BIDIGA SIMON, din Orsova, jud. Mehedinti


18:56, Luni, 16.07.2012 

Ma numesc Bidiga Simon, am 26 de ani, sunt din Orsova, judetul Mehedinti si fac parte din Asociatia Columbofila Mehedinti (localitatea Orsova, judetul Mehedinti, Str. Decebal, Nr. 5, Sc. B, Ap.6   Tel: 0746.808.192)

Pasiunea pentru porumbei o am inca de mic copil de la varsta de 13 ani. In anul 1999 l-am cunoscut pe prietenul meu Todor Ion, din Orsova, de la care am invatat multe si de la el am invatat despre columbofilie. Am inceput activitatea columbofila in anul 2000. Am participat la concursurile cu puii, dar nu am avut ceas pe vremea aceea si imi aduc aminte cum fugeam cu clemele la prietenul meu Tudor Ion ca sa bag si eu un porumbel in ceas.

Pentru mine ramane o amintire frumoasa. Ulterior am rupt contactul cu porumbeii in anul 2001 deoarece trebuia sa intru la liceu si aveam de dat capacitatea si am facut o retragere din acest sport pana mi-am terminat toate studiile si liceul si facultatea.

M-am reapucat de acest sport anul trecut, in 2011, participand cu puii cu asociatia columbofila Mehedinti, dar nu am concurat cu ceas. Anul acesta cu porumbeii maturii a fost primul meu an cand am concurat cu ceas mecanic. 

Sunt la inceput de drum si am multe de invatat. In prezent detin un numar de 70 de porumbei in trei voliere construite in podul blocului. Ca si incepator in primul an sunt multumit de rezultatele care le-am obtinut pana in prezent, rezultatele le puteti vedea la categoria clasamente judetul Mehedinti. Sper ca rezultatele sa creasca pe viitor cu multa munca, pasiune si investitie!

Pasarile care le detin provin de la urmatorii crescatori: Tudor Ion (Orsova) Stanciu Tiberiu (Orsova) iar ultimile achizitii le-am facut de la crescatorii: Voinea Dumitru (Vintu de Jos-Alba), Mihai Emil (Cugir), Lazar Radu (Abrud-Alba).

Pe aceasta cale vreau sa ii multumesc bunului meu prieten Mihai Emil pentru sfaturile deosebite pe care mi le-a dat si pentru porumbeii pe care ii am de la dansul!

In prezent detin in crescatorie urmatoarele suse de porumbei: Stichelbaut, Hermes, Janssen, Riedinger, Braakuis, Wanroy, Jan Aarden, Schellens, Desmet Mattys, Drapa!

Pe viitor voi munci mai mult la site-ul meu si voi adauga mai multe informatii, rezultate si poze! http://bidigasimon.wordpress.com/

Va doresc tuturor multa sanatate si cat mai multe realizari in acest sport !

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domnul Bidiga, in centrul imaginii, in cadrul expozitiei columbofile nationale a FCPR de la Craiova, dec. 2011, alaturi de multiplii campioni germani Kipp si Fii

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre pasiunea columbofila a domnului Vasile Ionut, comuna Leresti, jud. ArgesScurta prezentare a pasiunii columbofile a domnului Adrian Ciocan - UCPR DambovitaDomnul Balan Eduard din Comanesti, jud. Bacau, si marea sa dragoste pentru porumbeiScurta descriere a pasiunii columbofile a domnului UDREA PAUL CATALIN - UCPR Rm. ValceaScurta prezentare a pasiunii columbofile a domnului NICULAESCU DANIEL (TIE), UCPR Dambovita


Comentarii

postat la 21:54, Luni, 16.07.2012 de ambrosie

felicitari SIMON imi plac pporumbei tai

postat la 11:36, Marti, 17.07.2012 de mihai

Simon , albastru ala baltat ce singe are in el ca e tare frumos . ti-a zburat bine ?

postat la 23:48, Marti, 17.07.2012 de tiganus ION

femela aia guta cu alb pe cap imi place tare mult din ce se trage ? ??

postat la 13:46, Miercuri, 18.07.2012 de Simon

Multumesc pt aprecieri! Dnul Ambrosie!

postat la 13:48, Miercuri, 18.07.2012 de Simon

Pt Dnul Mihai...este Hermes original achizitionat anul asta de la Dnul Mihai Emil Cugir(Alba)....deocamdata am 2 pui din el acum cu puii voi vedea ce va zbura!

postat la 13:51, Miercuri, 18.07.2012 de Simon

Pt Dnul Tiganus Ion...femela este 50% Ciobanu Bogdan si 50% Manoila Vasile

postat la 14:52, Miercuri, 18.07.2012 de CCDD

Bravo simioane , daca o sa te ajute porumbeii, o sa devii unul din cei mai buni crescatori din judet , ca esti ambitios.

postat la 18:10, Miercuri, 18.07.2012 de Simon

Sper sa ma ajute porumbeii,calitatea lor dar aici si eu trb sa stiu sa ii motivez si sa le ofer toate conditiile bune si sa fie ei sanatosi de investit am investit mult in ei!Nu pot sa ma laud ca nu imi place..dar cu rabdare si timp incet incet vor aparea si rezultatele!Este primul an pt mine cand concurez si mai am multe de invatat..da sunt ambitios si voi fi in continuare..!

postat la 23:50, Miercuri, 18.07.2012 de museteanu V.

Mehedintiul sa traiasca ! ai un mascul gutu aci mai jos ( a doua poza de jos in sus , ceva cu seria 521 din cite se vede - inel mov - care imi place tare)Apoi ce are in el ??

postat la 23:51, Miercuri, 18.07.2012 de Caramidaru Nicu

de la kip si fii ti-ai adus ceva ?

postat la 15:22, Joi, 19.07.2012 de Simon

Pt D-nul Museteanu V...e 50%Ciobanu Bogdan si 50% Manoila Vasile...Stikelbaut!

postat la 15:24, Joi, 19.07.2012 de Simon

D-nul Caramidaru...nu am adus de la Kiip am avut o femela de Kiipp dar am dat-o...deocamdata ma axez pe alte rase care merg mai bine aici in zona noastra!

postat la 16:34, Marti, 31.07.2012 de vasu viorel

frumosi porumbei , bafta in continuare
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.