Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Freialdenhofen & Sohne
Columbodromul international BRASOV

Andrei Benea din Zalau – Columbofilul si mica lui comoara


01:37, Duminica, 25.03.2012

Andrei Benea – Columbofilul şi mica lui „comoară“

 

 

Material columbofil aparut in cotidianul „Adevarul”, pe 29 iulie 2011,

17:20 |  Autor: Paul Maghiu

 

Deşi are numai 11 ani, Andrei este un pasionat columbofil, care creşte aproximativ 70 de porumbei, în curtea bunicilor. Printre exemplarele de porumbei voiajori se află şi un „veteran“, care are dublul vârstei stăpânului.Pasiunea pentru porumbeii voiajori i-a fost inoculată lui Andrei de tatăl său, care s-a apucat de creşterea înaripatelor încă de la vârsta de 7 ani. „Cam de la aceeaşi vârstă am început si eu să mă ocup de creşterea porumbeilor. Trebuie să recunosc că majoritatea porumbeilor i-am primit «moştenire» de la tatăl meu, care participa la competiţii cu mult înainte ca eu să mă fi născut”, spune Andrei.

Elev în clasa a IV-a la Şcoala „Simion Bărnuţiu“, Andrei petrece ore bune, după cursuri, în curtea bunicilor săi de pe strada Crasnei, din municipiul Zalău. „Dacă nu m-ar ajuta tatăl meu, mi-ar fi foarte greu să mă ocup de porumbei. Avem mai mult de 70 de păsări, care trebuie hrănite şi trebuie să le curăţăm, zilnic, adăpostul. Cam trei-patru ore e de lucru cu ei, zilnic“, explică micul columbofil.

 

Andrei, in fata crescatoriei sale, alaturi de porumbelul sau veteran

 

De la Zalău, la Gdansk

Încă de acum 4 ani, Andrei a devenit membru cu „acte-n regulă“ al Clubului Sportiv Columbofil „Silvania“, afiliată la Federaţia Română de Sport Columbofil (FRSC). Porumbeii crescuţi de el au văzut multe ţări din Europa în competiţii şi s-au întors de acasă din oraşe precum Gdansk sau Melk, situate la peste 600 de kilometri de Zalău. Columbofilul-junior spune că porumbeii voiajori pot fi şi astăzi mesageri între oraşe îndepărtate şi că nu de puţine ori s-a trezit cu mesaje de prin ţările unde şi-a trimis concurenţii înaripaţi. „S-a întâmplat ca porumbelul să fi fost prins în anumite ţări. Cei care l-au prins i-au pus lângă inelul de la picior un scurt mesaj, cu adresa şi numărul de telefon. Noi îi sunăm apoi, ca să vedem cât timp i-a luat porumbelului să ajungă acasă şi pe unde a trecut“, adaugă Andrei. 

Veteranul porumbeilor voiajori

Cu siguranţă, cel mai important exemplar din „colecţia“ sa este un porumbel care are de două ori vârsta lui Andrei. Adică 22 de ani. „Am vorbit cu tatăl meu şi cu alţi columbofili, şi din discuţii a reieşit că porumbelul meu este unul dintre cei mai bătrâni din ţară. Exemplarul mi-a rămas de la tatăl meu, care l-a cumpărat în 1989. Dovada că s-a născut în acel an stă pe inelul metalic de la picior“, declară columbofilul din Zalău.

Bătrânul porumbel a avut o tinereţe zbuciumată, fiind rănit în 1992, cu două alice, în timp ce se întorcea de la o competiţie din Praga. În pofida rănilor, porumbelul a reuşit să se întoarcă la Zalău, iar tatăl lui Andrei l-a îngrijit şi a reuşit să-i salveze viaţa, iar de atunci nu zboară decât la distanţe de maximum 30 – 40 de kilometri de casă şi se întoarce repede la adăpost.

 

Profil.

Născut. 22.11.2000, Zalău.

Studii. Elev în clasa a IV-a la Şcoala „Simion Bărnuţiu”

Familie. Este singur la părinţi.

Ce-i place?

Pe lângă pasiunea pentru porumbeii voiajori, pe care-i consideră extrem de inteligenţi, sensibili şi ataşaţi de om, Andrei spune că-i mai place şi tenisul de masă şi chiar practică acest sport, fiind înscris şi la cursuri cu un antrenor profesionist.

Ce nu-i place?

Columbofilul junior s-a codit să răspundă la această întrebare, dar, în cel din urmă, a spus că „sunt câteva materii la şcoală care nu-i plac“. Totuşi, pentru a nu-şi supăra profesorii, Andrei n-a spus despre ce materii este vorba.

 

Întrebare şi răspuns

Vei încerca să faci şi o afacere din creşterea porumbeilor voiajori?

„Niciodată. Eu cresc porumbei doar din pasiune, pentru că-mi plac şi m-am ataşat de ei. E adevărat că poţi face şi bani din acest hobby, pentru că preţul unui pui, cu pedigree, începe de la câţiva zeci de lei, dar poate ajunge şi la 300 – 400 de euro. Dar eu n-am de gând să-mi vând porumbeii. Nici măcar unul“, explică Andrei.

 

Scurta prezentare a pasiunii columbofile a domnului Plugaru Andrei, FCPR VasluiInterviu cu domnul Matei Andrei – BotosaniAndrei Benea din Zalau – Columbofilul si mica lui comoara


Comentarii

postat la 18:23, Sambata, 24.03.2012 de misu

Felicitari tinere!Grea boala ti-ai ales la fel ca tatal tau care este unil dintre cei mai seriosi columbofili din zona.Succes !

postat la 01:39, Duminica, 25.03.2012 de stroescu Ciprian

Felicitari celor doi barbati columbofili din familia Benea pentru pasiunea lor columbofila, pentru seriozitatea si rezultatele obtinute in concursuri . SUCCES si in 2012 !

postat la 19:22, Duminica, 01.04.2012 de Florin

Intradevar cel mai serios si cu rezultate bune,multa bafta si speram sa iti depasesti tatal in toate privintele!!!!

postat la 00:09, Marti, 03.04.2012 de Cornel

Bravo ANDREI ,iti doresc succes in acest SPORT ,iar tata este un om de caracter si un vechi columbofil cu rezultate.FELICITARI !

postat la 09:52, Marti, 03.04.2012 de aurel diaconu

felicitari Andrei pentru ca ai aceasta frumoasa pasiune , dar sa uiti nici de scoala pentru ca acum este cea mai importanta /cind o sa-ti faci o cariera si o sa ai si familie o sa poti sa aloci mult mai mult timp si pentru porumbei dar acu sa nu uiti de teme

postat la 22:16, Duminica, 06.01.2013 de adrian pop

bravo baiete te descurci forte bine cu porumbei sa ai mare grija de ei

postat la 23:03, Marti, 05.02.2013 de dorin

Felicitari Dl. Benea ca aveti un urmas tanar si ambitios .Andrei draga nu te lasa la tata si incearca sa il depasesti in acest sport frumos .Sincere felicitari si succes ANDREI .

postat la 15:28, Sambata, 23.02.2013 de kiss laszlo

bravo Andrei!succes in continuare tie si tatalui tau!sunteti niste columbofili adevarati!
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.