Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Scurta prezentare a activitatii columbofile a domnului Ioan COSTIUC - Suceava


16:14, Marti, 26.10.2010

 

Scurta prezentare a activitatii columbofile

a domnului Ioan Costiuc - Suceava

 

 

 

Numele meu este Ioan Costiuc. Sunt primul din familie care cresc porumbei pentru a participa cu ei la etapele organizate de club. Bunicii din partea mamei si a tatalui meu au crescut de asemenea porumbei (voiajori si porumbei ornament-diverse rase), dar nu au participat la zboruri, ci doar au crescut aceste pasari remarcabile  pentru frumusetea lor, cum de asemenea a crescut si tatal meu si apoi eu, pana la varsta de 18 ani.De la sfarsitul anului IV de facultate (2007) si pana in prezent am primit porumbei de la diversi crescatori din zona, si anume:

-                          Manoila Leuras (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) cu rezultate notabile la nivel national printre care enumar locul 1 National la categoriile General si Fond 2007.

-                          Ulterior l-am cunoscut pe Domnul C. Saviuc de la care, de asemenea, am primit  pui care proveneau din parinti, bunici care au realizat norma la Fond si Maraton.

-                          In vara anului 2008 am avut placerea sa-l cunosc pe domnul I. Mihailescu - stabilit in Italia, unde isi are si crescatoria -, si am primit cadou doi pui pe care chiar dansul mi i-a adus acasa facandu-mi a mare surpriza (parintii avand norma la Fond/Maraton proveniti de la  domnul I. Matei (multiplu campion national la categoriile peste 800km) care ii este un bun prieten, de asemenea cu rezultate notabile in cadrul Asociatiei - locurile 1, 2, 6, 12, 13, 17 - Berlin 2008, respectiv locurile 2, 7, 8, 11, 19 - Berlin in 2009, locurile 2,3......- Slupsk 2010). In iarna am primit cadou alti patru porumbei  care provin din linii celebre.

 

Prin intermediul domnului Mihailescu am primit de la d-l Nebiolo Pierleone o femela “08”, sora acesteia participand la Olimpiada de la Dortmund (locul 34 la categoria General)

Crescatoria mea este alcatuita din trei compartimente: doua pentru lotul de zburatori si unul pentru matca formata din sapte cupluri. Pe viitor as dori sa imi fac un compartiment separat pentru pui.

Porumbeii pe care ii detin provin din linii celebre cum ar fi: Jules Ryckaert, Fabry,  Kuipers, Peeters Thomas, Debieve, Jean Arden, Brugemann.            In anul 2009 am participat cu puii la etapele organizate de club.

In ceea ce priveste rezultatele, anul 2010 (primul an in care zbor maturii toate etapele si al doilea an de cand zbor porumbeii) a fost un an cat de cat bun pentru mine mai ales pentru faptul ca s-au unit toate cluburile din judetul Suceava si Botosani, reusind astfel la unele etape sa se adune 9000 si chiar peste 10000 porumbei (peste 350-400 crescatori). Este o zona in care concurenta este foarte mare mai ales prin faptul ca s-au adus porumbei  de la cele mai importante crescatorii in lume.

 

Astfel, in urma centralizarilor am reusit sa ocup urmatoarele locuri la categoria Crescator:

 

- Demifond locul 3 - judetul Suceava

- Demifond Mare locul 4 - judetul Suceava

- Fond Mic locul 6 - judetul Suceava

- General locul 10 - judetul Suceava

 

La categoria Porumbei:

 

- locul 15 categoria Demifond Tineret - judetul Suceava

- locul 19 categoria Demifond Mare Tineret - judetul Suceava

- locul 10 categoria Demifond Maturi  - judetul Suceava

- locul 10 categoria General Maturi - judetul Suceava

 

Am realizat norma si cu alti porumbei dar au ocupat locuri mai in spate, dar ma bucura faptul ca in anul de cand zbor puiii la fond am realizat norma cu un pui la Fond cu punctaj mai mare dar toate au un inceput si sper ca anul ce vine se fie mai bun si sa apara rezultatele si la etapele pe care ma axez si anume maratonul.

Calduroase multumiri adresez pe aceasta cale domnilor: Saviuc Constantin, Nebiolo Pierleone, Matei Ilie, Bejenariu Dan, Borhan Bogdan, Ovidio Vilhem,  Manoila Leuras (Dumnezeu sa il odihneasca) şi în mod special domnului Mihailescu Ionel pentru minunatele exemplare primite si pentru sfaturile practice  care au dus in final la obtinerea unor rezultate bune pentru mine.

Nu în ultimul rând, multumesc parintilor mei, pentru sustinerea şi întelegerea manifestata cu generozitate în toti aceşti ani.

Scurta prezentare a pasiunii columbofile a domnului Adrian Ciocan - UCPR DambovitaScurta prezentare a pasiunii columbofile a domnului Aluas Sebastian, din Campulung Muscel, ArgesScurta prezentare a pasiunii columbofile a domnului Boca Paul, din Bistrita NasaudDomnul MALIS CIPRIAN CONSTANTIN, din Falticeni, Suceava, si marea sa pasiune columbofila !Amanunte despre inceputurile columbofile ale domnului Marian Enache - I.L.Caragiale, jud. Dambovita


Comentarii

postat la 09:36, Marti, 26.10.2010 de Catalin Pelepco

Felicitari, ma bucur sincer pentru rezultatele tale siii pe viitor "La mai multe cupe !"
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.