Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

FRSC - Comunicat - Prima Expozitie Nationala Sportiv - Columbofila, 4-5 decembrie 2010


09:47, Marti, 07.12.2010 

Prima Expozitie Nationala Sportiv-Columbofila a F.R.S.C.

 

 

Federaţia Română de Sport Columbofil a organizat, în perioada 4 – 5 decembrie 2010, cel mai mare eveniment sportiv columbofil – Expoziţia Naţională Sportiv Columbofilă – la care au participat aproximativ 1.000 de columbofili.

La expoziţie au participat Cezar Sinca, Preşedintele F.R.S.C. şi Ivan Patzaichin, Preşedinte de Onoare al F.R.S.C. În cadrul evenimentului au fost expuşi peste 500 porumbei – primii 20 de campioni ai României în 2010, pe categorii de concurs - viteză, fond, demifond şi maraton. Expoziţia Naţională Sportiv Columbofilă va fi organizată la fiecare sfârşit de an.

 

„Mă bucur să văd că pasiunea pentru porumbei sportivi s-a dezvoltat anul acesta cu ajutorul Federaţiei şi că am deosebita plăcere să particip la prima expoziţie organizată de FRSC, alături de alţi iubitori ai acestui sport şi de cei mai premiaţi porumbei”, a declarat la finalul expozitiei domnul Ivan Patzaichin, Preşedintele de Onoare al F.R.S.C.  

 

Expoziţia a avut loc în Sala de Sport din incinta Institutului Agronomic Bucureşti şi in cadrul ei au fost premiaţi primii cinci masculi la clasa „Standard”, respectiv primele cinci femele, în funcţie de punctajele obţinute după arbitrare. Festivitatea de premiere a fost sustinuta de artiştii Tavi Colen şi Vali Crăciunescu, iar maestrul columbofil Nicu Brizdigheanu a fost arbitru. Programul evenimentului a continut licitaţii de porumbei şi tombole, atât sâmbătă cât şi duminică.

 

“Suntem fericiţi că anul acesta am creat un cadru legal pentru sportul columbofil şi că multe cluburi s-au afiliat sau sunt în curs de afiliere. Am reuşit să adunăm peste 100.000 de porumbei în cadrul Federaţiei, pentru care am organizat şi un adevărat campionat naţional”, a declarat domnul Cezar Sinca, Preşedintele F.R.S.C.

 

În cadrul campionatului naţional organizat de F.R.S.C. au avut loc 22 de concursuri pe distanţe de la 100 km până la 1.000 km. În perioada aprilie – august s-au desfăşurat etapele de concurs pentru porumbeii maturi, iar în lunile septembrie şi octombrie a avut loc concursul pentru porumbeii pui.

Pentru 2011, F.R.S.C. are ca obiective înfiinţarea de noi cluburi în ţară, colaborarea cu alte federaţii naţionale ale mai multor ţări din Europa şi nu în ultimul rând afilierea la Federaţia Internaţională de profil.În România există în prezent în jur de 15.000 de columbofili. Ca şi în alte ţări unde sportul columbofil este recunoscut (Spania, Portugalia, Ungaria), Federaţia Română de Sport Columbofil a creat un cadru legal în care sunt protejate interesele membrilor. În cadrul acestei discipline există mai multe probe: Viteză (100 – 350 km), Demifond (350 – 500 km), Fond (500 – 800 km) şi maraton (peste 800 km). Porumbeii sportivi sunt crescuţi, antrenaţi şi specializaţi pe aceste probe şi au pedigree.

Prima cursă cu porumbei sportivi a avut loc în Belgia în 1818, această disciplină devenind în scurt timp un sport îndrăgit atât în Olanda cât şi în Belgia. De la sfârşitul secolului al XIX-lea, sportul columbofil se practică peste tot în lume. Sportul columbofil este astăzi al doilea sport ca popularitate din Belgia şi Olanda, după fotbal. În cele două ţări există peste 90.000 de crescătorii. Şi în Portugalia sportul columbofil este foarte îndrăgit.

 

Ivan Patzaichin: `Porumbeii sportivi sunt adevarati atleti ai aerului!`"Jocul cu puii" - articol scris de dr. Geronimo Branescu si aparut in Jurnalul National pe 22 august 2010FRSC Drajna, judetul Prahova - festivitate de premiere - 12 decembrie 2015FRSC - Prahova - clasamente zboruri pui 2010 - ruta pe munteFRSC Prahova - Planul de zboruri cu maturii pentru sezonul 2012, ruta Ardeal

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.