Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

FRSC - invitatie adresata FCPR pentru o intalnire pe tema promovarii si dezvoltarii sportului columbofil in Romania


18:19, Vineri, 21.05.2010FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE SPORT COLUMBOFIL

Bulevardul  Ion Ionescu de la Brad nr. 2B, sector 1, Bucureşti,  

Tel. 0723.880.430, 0723.301.730

 

 

  

  Către,

Federaţia Crescătorilor de Porumbei din România

- în atenţia Comitetului Director -

 

Având in vedere constituirea Federaţiei Române de Sport Columbofil, prin autorizarea de către Ministerul Tineretului şi Sportului în cadrul procesului de avizare şi/sau recunoaştere, potrivit art. 24 din Hotărârea nr. 884 din 13 septembrie 2001 pentru aprobarea Regulamentului de punere în aplicare a dispoziţiilor Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 si art. 36 din Legea 69/2000, demers finalizat prin încheierea Tribunalului Bucuresti din data de 08.04.2010, FEDERATIA ROMANA DE SPORT COLUMBOFIL, înţelege să informeze toţi practicanţii de sport columbofil din România şi toate asociatiile si cluburile  de profil, cu privire la importanta constituirii acesteia si asupra modalitatilor concrete prin care sportul columbofil va evolua in viitor.

Astfel, in anul 2009 în baza raportului favorabil al comisiei Ministerul Tineretului şi Sportului s-a recunoscut oficial, prin ordin al ministrului, practicarea ramurii de sport columbofil în România, document care a fost transmis si preşedintelui federaţiei naţionale a cărei denumire a fost autorizată de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin adresa nr. 37 / 22.01.2008, respectiv utilizarea denumirii FEDERATIA ROMANA DE SPORT COLUMBOFIL, federaţie care conform prevederilor legale s-a constituit, evident, dupa emiterea Ordinului Ministrului privind recunoasterea oficiala a ramurii de sport, şi după eliberarea certificatelor de identitate sportivă a  cluburilor sportive componente.

Această etapă a reprezentat recunoaşterea oficială a practicarii in mod organizat si cu caracteristicile unei ramuri de sport a pasiunii pe care columbofilii din Romania o desfasoară de foarte mult timp.

Prin indeplinirea tuturor criteriilor si condiţiilor impuse de catre Ministerul  Tineretului si Sportului (Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport) FEDERATIA ROMÂNA DE SPORT COLUMBOFIL a devenit o structura sportivă de interes naţional, de utilitate publică, autonomă în directă subordonare a Ministerul  Tineretului si Sportului (Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport) fiind singura federaţie naţională de sport columbofil din Romania.

Potrivit dispoziţiilor legale, incepând cu data definitivării procesului de recunoastere si constituire a FEDERATIEI ROMÂNE DE SPORT COLUMBOFIL aceasta va avea, printre altele si urmatoarele competenţe si atribuţii pe ramura de sport:

- organizează, conduce, controlează şi supraveghează  activităţile şi competiţiile sportiv columbofile oficiale la nivel naţional, în baza statutelor şi regulamentelor adoptate;

- exercită puterea disciplinară în termenii prevăzuţi de Legea 69/2000 şi potrivit statutelor şi regulamentelor proprii;

- organizează sau tutelează competiţiile oficiale cu caracter internaţional care au loc pe teritoriul României, cu avizul Ministerului Tineretului şi Sportului;

- colaborează cu Ministerul Tineretului şi Sportului, cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi/sau cu instituţiile din structurile acestora pentru formarea şi perfecţionarea specialiştilor din domeniul sportului;

- asigură reprezentarea României în competiţiile sportive şi în organismele internaţionale la care sunt afiliate.

 

In acest context FEDERATIA ROMANA DE SPORT COLUMBOFIL va iniţia procedura de  afiliere la Federatia Columbofila Internationala, pe baza avizului dat de catre Ministerul Tineretului şi Sportului, în concordanţă cu dispoziţiile Legii 69/2000 si ale Statutului Federatiei Internationale Columbofile.

 

Pentru o bună cunoaştere a situaţiei juridice cât si a situaţiei de fapt, FEDERAŢIA ROMÂNA DE SPORT COLUMBOFIL subliniază că existenţa unor alte entitaţi juridice denumite Federaţii sau Asociaţii care desfasoară o activitate columbofilă paralela ramurii de sport recunoscute oficial in Romania, nu pot avea recunoastere nici la nivel naţional si nici la nivel internaţional ca ramura de sport.

De asemenea, FEDERAŢIA ROMÂNA DE SPORT COLUMBOFIL întelege să informeze toţi practicanţii de sport columbofil, organizaţi atât sub forma unor federaţii, asociaţii cat si sub forma cluburilor, că în viitorul apropiat va demara procedurile de avizare şi supraveghere a competiţiilor oficiale sportive pe ramura de sport columbofil şi va solicita tuturor organelor abilitate şi instituţiilor statului la nivel central si local că orice competiţii, care privesc criteriile de aplicare a competitiilor sportive columbofile astfel cum sunt ele aprobate de catre Ministerul  Tineretului si Sportului (Autoritatea Naţionala pentru Tineret şi Sport) si care nu au avizul FEDERATIEI ROMANE DE SPORT COLUMBOFIL să nu primească autorizarea funcţionarii, aprobarile necesare desfăşurării activitaţilor specifice organizarii concursurilor columbofile la nivel judeţean si naţional şi să nu primească dreptul de  organizare a  expozitiilor columbofile cu caracter sportiv atat la nivel judeţean cât si la nivel naţional.

Acest demers este absolut necesar in contextul în care identificarea sportului columbofil este strict legată de existenţa FEDERAŢIEI ROMÂNE DE SPORT COLUMBOFIL iar recunoasterea rezultatelor sportive atat naţionale cat si internaţionale nu poate fi facută decât prin intermediul FEDERAŢIEI ROMÂNE DE SPORT COLUMBOFIL.

Pentru a putea avea o competiţie sportivă oficială puternică in România la nivel national si la nivel local, FEDERAŢIA ROMÂNA DE SPORT COLUMBOFIL lansează invitaţia către toate asociaţiile şi cluburile care doresc practicarea sportului columbofil să inceapă  demersurile de afiliere la FEDERAŢIA ROMÂNA DE SPORT COLUMBOFIL, pentru ca activitatea si pasiunea columbofililor romani să poată să se desfaşoare întru-un cadru organizat, pe baza unor regulamente si programe competiţionale avizate de catre Ministerul  Tineretului si Sportului (Autoritatea Naţionala pentru Tineret şi Sport).

Faţă de cele prezentate mai sus şi menţionând faptul că obiectivul nostru principal si declarat este promovarea şi dezvoltarea sportului columbofil în România, invităm reprezentantii F.C.P.R. la o întalnire pe această temă, in data de 26.05.2010, orele 11.00, la sediul federaţiei noastre din Bulevardul Ion Ionescu de la Brad nr. 2B, sector 1, Bucuresti.

 

 

Presedinte F.R.S.C.

 

Cezar SINCA

Lista cluburilor sportiv columbofile afiliate la FRSC participante in campionatul sportiv 2011FRSC - invitatie adresata UCPR pentru promovarea si dezvoltarea sportului columbofil in RomaniaFRSC - invitatie adresata FCPR pentru o intalnire pe tema promovarii si dezvoltarii sportului columbofil in RomaniaFRSC Bucuresti si Giurgiu – etapa foarte dificila de fond la Presmyl – 30 mai 2010Expozitia columbofila nationala a FRSC, Bucuresti, 4-5 Decembrie 2010 - programul de desfasurare

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.