Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Incepand cu 31 mai 2015, FRSC a introdus categoria MICUL FOND !


21:11, Joi, 04.06.2015

 Incepand cu 31 mai 2015, FRSC a introdus categoria “Micul Fond”!

 

 

 

In aceste zile, in cadrul gruparilor columbofile din judetul Prahova afiliate la FRSC exista mari discutii si divergente legate de planul de zbor si distantele de concurs la etapele de fond. Dupa cum se stie, multi dintre membrii FRSC isi cronometreaza porumbeii cu ceasuri chinezesti si acestea sunt setate sa masoare distantele de zbor pe principiul: punct lansare - punct sosire. Numai ca anumiti lideri din conducerea acestei federatii doresc sa mai introduca unele necunoscute in aceasta regula simpla si atunci apeleaza din nou la minunata “poarta”, care ajusteaza distantele dupa cum trebuie, adica fie in sus, fie in jos.

Plecand de aici am constatat cu surprindere ca incepand cu acest an, in cadrul FRSC se pare ca s-a introdus o noua categorie de zbor, si anume “Micul Fond”, adica sub 500 km. Mai multi crescatori membri ai FRSC nemultumiti de modul cum evolueaza lucrurile in cadrul acestei federatii, ne-au trimis de curand mai multe situatii cu distantele de zbor ale unor cluburi din judetul Prahova afiliate la FRSC si in care apare foarte clar ca distantele de zbor, la primul fond (cel de la Hyrmailiv, care a avut loc pe data de 31 mai 2015), pentru multi membri din respectivele cluburi acestea se situeaza sub limita minima de 500 km. Intrebati fiind cum este posibil asa ceva, cei nemultimiti ne-au relatat ca la recalcularea distantelor cu sistemul “poarta minune” acestea vor creste, in mod automat, la peste 500 km pentru toti columbofilii. O bulibaseala si abrambureala fara margini, trebuie sa recunoastem, care nu face altceva decat sa tulbure apele si mai mult. Oare conducerea centrala, din Mizil, a acestei federatii, are un punct de vedere vis-a-vis de aceasta situatie si doreste sa indrepte lucrurile? Sau marseaza in continuare pe ambitie si persistenta in greseala, cu orice risc?

Chiar daca incepand cu anul 2007 Romania este membra cu drepturi depline in cadrul Uniunii Europene si teoretic vorbind ar fi trebuit sa ne aliniem standardelor comunitare si din punct de vedere columbofil, se pare ca liderii FRSC nu sunt de acord cu acest sistem unic de masurare in intreaga lume si vor in continuare sa joace cu ”poarta”. Probabil ca din acest punct de vedere porumbeii membrilor FRSC fac nota discordanta de cei ai UCPR si FCPR si au alte directii de zbor, adica urmeaza in aer traseele care le-au fost indicate de acasa, cele fabricate de minunata “poarta”.

Apropos, aveti idee daca mai exista vreo tara columbofila pe intreg mapamondul care foloseste sistemul columbofil de masurare cu “poarta”?Tare mi-e teama ca daca se va merge in continuare pe aceeasi linie dura si absurda, la alegerile generale care vor avea loc in FRSC, in anul 2016, pentru unii se va inchide poarta definitiv si irevocabil ! Si odata cu ea si accesul la .... kopeici !

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vineri, 31 dec. 2010 s-a lansat site-ul clubului sportiv columbofil "Bucovina Radauti" afiliat la FRSCFRSC - mesaj adresat crescatorilor care doresc sa ajute dezvoltarea sportului columbofil romanescDomnul PLUGARU ANDREI, FRSC Vaslui - sesizare presedinte referitor nereguli concursuri, dec. 2016FRSC - formulare oficiale utilizate in sezonul de zboruri 2011FRSC - Circulara nr. 1 din 2010

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.