Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Interviu columbofil cu liderii Asociatiei Columbofile AS din cadrul FCPR Bucuresti, domnii Cosmin Dobre si Valeriu Dinca


01:54, Joi, 26.02.2015 Interviu columbofil cu liderii Asociatiei Columbofile “AS” din cadrul FCPR Bucuresti,

domnii Cosmin Dobre si Valeriu Dinca

 

 

 

 

 

 

 

RRP.RO: Spuneti-mi va rog, daca intalnirea columbofila desfasurata recent in Capitala, la nivelul conducerii asociatiilor columbofile din Bucuresti si judetul Ilfov, la care stiu ca ati participat si dvs., si-a atins scopul in probleme de fuziune?

Cosmin Dobre: Da, impreuna cu colegii mei, domnii Dinca Valeriu, Sandu Catalin si Panzariu Ion, am participat pe data de 12 februarie 2015, la intalnirea despre care s-au mai facut comentarii si cu alte ocazii, prilej cu care cei prezenti au pus in discutie subiectul fuziunii dintre asociatiile columbofile care isi au sediul pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov. Din pacate, la aceasta intalnire nu a raspuns invitatiei cea mai importanta asociatie columbofila din Bucuresti, dar si din tara, respectiv Asociatia Uniunea Federatiilor Columbofile din Romania, care isi are sediul in Bucuresti, pe str. Fagaras, la numarul 14, locul unde dealtfel s-a si tinut intalnirea.

Tinand cont de prevederile OG nr. 26/2000, care reglementeaza din punct de vedere juridic intreaga viata columbofila, Asociatia “AS” a municipiului Bucuresti, pe care o conduc, a invocat necesitatea respectarii in totalitate a prevederilor art. 34 (1) si a art 35 (1), care spun ca fuziunea se realizeaza prin absorbtia unei asociatii de catre o alta sau prin contopirea a doua sau mai multe asociatii, pentru a alcatui o asociatie noua, dar mai important este ca fuziunea este atributul exclusiv a cel putin 2/3 din numarul total al membrilor organului de conducere, adica a Adunarii Generale a fiecare asociatii.

In acel moment nu ne-am insusit optiunea Asociatiei Gyosport, reprezentata de catre dl. Giani Antonescu, care a solicitat dezafilierea asociatiei respective pe care o pastoreste si inregimentarea membrilor sai la Asociatia ACMB, condusa de catre venerabilul domn Liviu Parvulescu.

Aceasta maniera de abordare a unei probleme cu impact major asupra organizarii columbofiliei, nu s-a circumscris ideii de fuziune in sensul legii, ceea ce ne-a indus un sentiment de neincredere asupra acestui mod de lucru. Practic, Asociatia Gyosport isi poate continua activitatea in aceeasi formula ca si pana in prezent.

Asociatia columbofila “AS” a municipiului Bucuresti urmeaza sa parcurga procedurile legale in sensul ca va organiza Adunarea Generala cu respectarea tuturor obligatiilor, si in situatia in care cel putin 2/3 din membrii asociatiei noastre vor solicita fuziunea cu Asociatia UFCR, atunci o vom realiza si cu celelalte asociatii aflate in acest spatiu.

Este normal si firesc si ca respect pentru columbofili, ca asociatia din urma sa decida prin vot soarta unei asociatii, fiind un lucru extrem de important intrucat produce efecte majore atat din punct de vedere administrativ, cat si sportiv.Este regratabil faptul ca atat in timpul intalnirii respective, cat si dupa aceea, persoane rau intentionate au lansat in spatiul public comentarii si mesaje urmarind manipularea columbofililor si crearea unei confuzii generale legate de acest demers.

Pentru ca toti columbofilii sa fie corect informati si sa aiba o reprezentare cat mai clara asupra acestei teme abordate pana in prezent, trebuie sa facem trimitere si la Adunarea Generala a FCPR din data de 28.11.2014 de la Alba Iulia, ocazie cu care la articolul 2 din Statut s-a adaugat punctul 5, cu urmatorul continut: “FCPR are dreptul, in cazul existentei intr-un judet sau in municipiul Bucuresti a mai multor asociatii columbofile afiliate, sa dispuna convocarea Adunarilor generale in scopul stabilirii prevederii de fuziune”.

Analizand acest proiect de modificare a Statutului, care sa si produca procedurile legislative obligatorii, constatand ca “legiuitorul federatiei” se refera la fiecare judet in parte, dar si la municipiul Bucuresti, fara ca acesta din urma sa fie conditionat de relatia cu judetul Ilfov. Daca am fi consecventi acestei idei, ne punem intrebarea dealtfel corecta, ce a cautat la intalnire asociatia Gyosport cu sediul in localitatea Popesti Leordeni si asociatia columbofila Buftea?

Ideea este ca cei care in viitor doresc sa realizeze asemenea proiecte columbofile, juridice, administrative etc., sa se documenteze pentru a asigura o stare de normalitate si de eficienta a lucrului bine facut.

RRP.RO: In situatia in care lucrurile nu vor avansa in directia in care membrii asociatiei columbofile “AS” o doresc, veti parasi FCPR?

Cosmin Dobre: Aceasta intrebare poate avea un raspuns cu anumite riscuri si conotatii pentru majoritatea columbofililor, dar el poate fi formulat plecand de la reglementarile juridice la care am facut referire putin mai devreme si anume ca fuziunea este o institutie juridica de o anumita complexitate si ea este decisa numai de catre membrii asociatiei. Daca se voteaza fuziunea, era se realizeaza tot in conditiile aratate si anume cu participarea tuturor asociatiilor columbofile de pe raza municipiului Bucuresti, cu optiunea ca UFCR sa devina lider de piata, iar daca fuziunea este respinsa, ne vom continua activitatea administrativa si sportiva ca si pana in prezent, deoarece OG nr. 26/2000 la care am facut trimitere nu interzice acest lucru.

Este important ca toti columbofilii din asociatiile care fac obiectul acestei idei de fuziune sa aiba in vedere si capacitatea noastra de a gestiona in mod corect si legal aceste problematici si ca de fapt puterea se afla in mainile lor si mai precis in votul lor.

Oricum, in final putem spune ca aceasta tema care a fost pusa in fata noastra a creat multa confuzie, disconfort, rautati, neintelegeri, comunicari jenante si nu era necesar avand in vedere ca intreaga suflare columbofila din regiune, prin reprezentanti, de comun acord au incheiat un protocol de fuziune din punct de vedere al competitiei sportive pe 2015 pe ruta Bucuresti - Dubasari (Rep. Moldova) pe o perioada de 4 ani.

RRP.RO: Acum adresez domnului Valeriu Dinca urmatoarea intrebare: “Aveti ceva anume in vedere, intentionati sa intreprindeti vreo actiune in acest sens?”

Valeriu Dinca: Mi-ar face mare placere daca impreuna vom aborda cateva teme de interes pentru intreaga columbofilie din Romania si am aici in vedere columbofilii din FCPR, UCPR si FRSC, ca de exemplu, privitor la “Relatia dintre Romania columbofila si FCI in intreaga sa istorie - minciuni si adevar”, si a gasi raspunsul la intrebarea “Daca evolutia istorica ne ofera oportunitati juridice ca toti columbofilii din Romania sa aiba sanse egale de a angaja porumbei la olimpiada FCI ca o dorinta de performanta in viata fiecarui columbofil”. O alta tema ar fi “Legalitati si ilegalitati, abuzuri si minciuni, privind nasterea unor entitati columbofile de-a lungul timpului, legaturi false sau corecte intre asociatii si federatii”.

De amenea, o alta tema ar putea fi “Analiza sintagmei succesor de drept – efecte si consecinte” – ca o tema de analiza juridica, corelat cu ideea de afiliere pe aceeasi componenta a entitatii columbofile.

Urmatoarea tema: “Cunoscute si necunoscute, in intreaga istorie a evolutiei columbofile incepand din 1937 si pana in prezent”. Iar aici, in continuare, eu va rog pe dumneavoastra sa stabiliti calendarul intrebarilor viitoare, tinand cont de importanta fiecarei teme si ordonarea lor in asa fel incat sa venim in sprijinul columbofililor pentru ca acestia sa inteleaga importanta pe care o are fiecare columbofil in intreg peisajul activitatii noastre si ca lumea columbofila nu trebuie privita ca o lume fara valori morale si ca impreuna, in viitor, trebuie sa privim adunarile generale atat la nivelul asociatiilor, cat mai ales la nivelul FCPR-ului, cu o mare responsabilitate, sa intelegem forta votului si sa ne reprosam atunci cand alesii abuzeaza sau deturneaza scopul columbofil in interese personale sau de grup, ca suntem vinovati cu totii in aceeasi masura.

Asociatia “AS” a fost singura asociatie columbofila din cadrul FCPR care a avut reactii intemeiate atunci cand a considerat ca se manifesta abuzuri si incalcari ale drepturilor ce apartin columbofililor si chiar si in prezent ne vom ocupa de actiuni prin care vom apara colegii si aici ii am in vedere pe cei doi colegi: Sandu Catalin si Romeo Petrescu, carora li s-au aplicat sanctiuni pentru fapte care nu erau incriminate si care dealtfel nici nu au fost verificate in profunzimea lor. 

FCPR Constanta - pomana porcului - decembrie 2013Palade Mihai - FCPR Campina, PH - prezentare porumbei de matcaComunicat al Asociatiei Columbofile Suceava - noiembrie 2010Explozie devastatoare in ograda FCPRMesajul domnului Cosmin Dobre adresat columbofililor bucuresteni - 3 martie 2015


Comentarii

postat la 09:14, Joi, 26.02.2015 de nae

Felicitari pentru interviu !

postat la 14:00, Joi, 26.02.2015 de Axinte

asa e cum ziceti ca in anii de dupa revolutie de cind cu democratia asta si cu jmecheri din columbofilie sa ales prafu de crescatori din bucuresti

postat la 19:16, Joi, 26.02.2015 de alex

Nu inteleg un lucru: daca s-a dezafiliat gyosportul de la fcpr iar membri acestuia au fost transferati la acpb si implicit la fcpr, de ce se mai cere si dizolvarea acestei asociatii? Care este logica?

postat la 11:48, Vineri, 27.02.2015 de man

Cred k trebuie s ramana una singura. Oricum nu inteleg de ce Dubasari si nu moldova noastra\r\n...cotul Buzalui,porumbeii nu zboară in curba,spaga la vama,motorina luata de la băieti,12 lei de porumbel...nu va supârati,dar ce profit urmâriti pe 2015?\r\n

postat la 21:59, Vineri, 27.02.2015 de 1 mai

Cozmine de ce nu candidezi la Bucuresti ?? eu cred ca te -ar alege lumea si ai fi un bun presedinte ... ne -am saturat de cheliosi smecheri si amenintari

postat la 23:04, Vineri, 27.02.2015 de ZAMFIR

DOMNU DINCA NU II LASATI SA ISI FACA DE CAP !!!! DATI CU EI DE PAMANT CA ASA MERITA CA LE E GINDU DOAR LA FURACIUNI SI LA HOTIII

postat la 21:21, Sambata, 28.02.2015 de valentinos

Mult succes la echipa gruparii de la AS !
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.