Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Pe 27 decembrie 2013, la nivelul Bucurestiului s-a creat Noua Forta Columbofila !


11:34, Vineri, 03.01.2014 

Dupa Noul Testament, Sfantul Stefan, serbat pe 27 decembrie, in a treia zi dupa Nasterea lui Iisus Hristos, avea harul divin al minunilor. Ori aceasta zi sfanta a venit cu daruri si mare bucurie si pentru columbofilii bucuresteni si din zonele limitrofe, care au primit un cadou binemeritat. Mai exact, astazi, 27 decembrie 2013, la nivelul Capitalei si a zonei columbofilie limitrofe s-a creat Noua Forta Columbofila, majoritara la nivelul Bucurestiului si a imprejurimilor. La intalnire, gazduita in mod ireprosabil de catre patronul restaurantului „Piranha”, dl. Coman Catalin (unul dintre liderii columbofili de necontestat ai Bucurestiului in ultimii ani) au participat majoritatea personalitatilor columbofile ale Capitalei si multi dintre cei mai recunoscuti campioni care au realizat importanta punerii in practica a acestui proiect columbofil de viitor. Au fost prezenti responsabilii urmatoarelor centre de imbarcare: Rahova + Ferentari, 1 Mai, Copaceni si Ghencea (afiliate la ACPB) si ASC, Randunica si Traian Nitescu (afiliate la Asociatia AS). Scopul principal al intalnirii a fost acela de a se ajunge la un punct de vedere comun referitor la planul de concursuri pentru anul 2014 si acest lucru s-a realizat cu mare succes.

A fost o intalnire columbofila de cea mai buna calitate, cu discutii foarte interesante, puncte de vedere pertinente si bine documentate, argumente pro si contra, solutii viabile si propuneri atractive. Fiecare participant si-a exprimat clar si neigradit punctul de vedere, a ascultat in liniste si pozitiile celorlalti colegi, a venit cu idei si propuneri realiste si in final toti au batut palma pe un plan de zbor realist, corect, cu sanse egale pentru toti competitorii indiferent de locatia crescatoriei si pozitionarea ei geografica.Asadar pentru anul competitional 2014 planul de zbor pentru sezonul de maturi la categoriile Viteza si Demi-fond va cuprinde urmatoarele etape de concurs: Ianca, Galati, Oancea, Albita si Kaplani. Este o ruta de zbor deja verificata in ultimii ani de catre unii dintre columbofilii din Bucuresti si care confirma ca este o ruta foarte buna si echitabila. Cluburile semnatare ale protocolului au desemnat transportatorul in persoana ACPB care preia intreaga responsabilitate in acest sens, respectand prevederile RNS ale FCPR in materie.

Si in ceea ce priveste programul de concursuri pentru etapele de fond din 2014, participantii reprezentanti din partea ACPB, AS si cei ai judetului Dambovita prezenti la intalnire au ajuns la o intelegere agreata de toate partile, dar forma finala a protocolului se va definitiva la urmatoarea intalnire care a fost fixata la inceputul celei de-a doua jumatati a lunii ianuarie 2014.

In cadrul intalnirii a mai fost luata in discutie o alta idee foarte interesanta. Anume, plecand de la proiectul de unificare a columbofiliei bucurestene, acesta trebuie analizat prin prisma evaluarii oportunitatii de infiintare a unei federatii columbofile.

Aceasta idee luata in discutie la aceasta intalnire se sprijina pe urmatoarele argumente: Conform prevederilor Regulamentului National Sportiv al FCPR, la capitolul 2 “Tipul de concursuri si competentele organizatorice” la lit. F se precizeaza urmatoarele: “Pe raza unui judet, respectiv judetul Ilfov + municipiul. Bucuresti, sa se organizeze un singur plan de zbor”. Aceasta formula, in spatiul pe care-l are in vedere, pune impreuna in mod obligatoriu urmatoarele entitati columbofile constituite in baza OUG nr. 26/2000”: Asociatia Columbofila Buftea, Asociatia Columbofila AS a municipiului Buucresti, Asociatia Crescatorilor de Porumbei din Bucuresti, Gyosport si cea mai importanta Asociatia “Uniunea Federatiilor Columbofile din Romania”, cu sediul in str. Fagaras nr. 14, sector. 1, Bucuresti. Fara a intra intr-o analiza juridica pentru a stabili daca prevederile din RNS-ul la care s-a facut referire intra in incindenta cu principiile pe care le-a avut in vedere legiuitorul la elaborarea OUG 26/2000, putem spune ca constructia pusa in opera, prin RNS, pentru cele 5 asociatii, constituie practic o federatie mascata. Ca atare, se impune oficializarea acesteia, pentru a asigura o conducere unica a activitatii asociatiilor amintite, iar personalitatea juridica astfel obtinuta va oferi cadrul legal celor in drept de a incheia si de a semna actele juridice fara de care nu se poate concepe desfasurarea activitatii, inclusiv sportiva.

De asemenea, necesitatea constituirii unei federatii pentru aceasta zona rezida si din faptul ca aceasta este forma care asigura crearea unui patrimoniu de care se poate bucura in mod egal toti membrii care se regasesc in cele 5 asociatii la care am facut referire mai sus. Mai dificil de stabilit va fi situatia in care se vor gasi membrii asociatiei UFCR intrucat cei 40 de membri locuiesc in mai multe judete ale tarii, ca de exemplu: Prahova, Braila, Brasov, Dolj etc..

Vis-a-vis de acest subiect pus in discutie in cadrul intalnirii, dl. Sorin Florea a intervenit si a declarat ca i se pare interesanta ideea propusa, mai ales prin faptul ca dansul este dispus sa sprijine columbofilia atat din punct de vedere financiar, dar si punct de vedere al asigurarii unor mijloace de transport speciale pentru organizarea concursurilor cu porumbei, mijloace care sa intre in patrimoniul federatiei nou constituite si astfel toti columbofilii sa se poata bucura de acest sprijin.

Tot pe acest subiect, domnul Valeriu Dinca a avut urmatoarea luare de pozitie: “Punerea in valoare a acestei idei nu va genera incidente in ceea ce priveste interesele FCPR, deoarece membrii columbofili vor continua sa activeze si la nivelul federatiei amintite si nu vor exista modificari de natura administrativa sau sportiva. Daca aceasta idee va fi imbratisata, ea va fi perfectionata in asa fel incat sa se asigure conditii optime si civilizate de desfasurare a activitatilor sportive incat oamenii sa retraiasca placerea de a practica acest sport”.

La intrebarea RRP.RO daca ar fi de acord sa dezvolte ideea in detaliu despre necesitatea punerii in practica a acestui proiect, dl. Valeriu Dinca ne-a raspuns: “Da, oamenii trebuie sa se aplece atent asupra acestei idei, sa vada avantajele si dezavantajele ei, iar in final calea cea mai normala este constituirea unei astfel de formule organizatorice care nu implica costuri sau cheltuieli administrative din partea membrilor celor 5 asociatii, ci aduce doar avantaje si o anumita liniste. In plus, legat de acest proiect este benefica obtinerea unui sediu pe masura, care sa asigure conditii optime pentru desfasurarea unor activitati sportive corespunzatoare".

 

In concluzie, viitorul columbofil al Bucurestiului suna bine si crescatorii din aceasta importanta zona a tarii pot sta linistiti de acum inainte pentru ca de aceasta data nu se doreste decat practicarea unui sport columbofil curat, lipsit de avantaje, de interese mai mult sau mai putin ascunse etc. In plus, aceasta noua si importanta grupare columbofila va beneficia in scurt timp si de conditii tehnice deosebite de transport, imbarcare, clasamente, transmitere in timp real a datelor de lansare etc. etc.

Nu putem incheia aceasta scurta prezentare inainte de a transmite sincere felicitari domnului Sorin Florea, in numele tuturor columbofililor bucuresteni care au aderat deja sau o vor face in curand, la Noua Forta Columbofila a Bucurestiului, pentru ca tot ce s-a creat pana acum s-a facut la initiativa dansului si beneficiind de sprijinul moral, logistic si puternic financiar al domniei sale.

Si in final un alt scurt detaliu interesant: Toti crescatorii din zona Capitalei si a judetelor limitrofe care doresc sa se alature colegilor lor din aceasta noua si importanta grupare columbofila si vor sa isi incerce porumbeii zburand cu sanse egale pe o ruta echitabila pentru toata lumea, o pot face cu mare incredere.

Pana atunci, liderii Noii Forte Columbofile le transmit tuturor iubitorilor de porumbei din Capitala si din intreaga Romanie, indiferent de federatie, un gand bun, cu sanatate, liniste, satisfactii si belsug. LA MULTI ANI SI VANT IN PENE TUTUROR !!!

 

In continuare va prezentam cateva frumoase imagini realizate la aceasta importanta intalnire columbofila:

 

Atmosfera de sarbatoare, de mare seriozitate si implicare

 

 

 

 

 

 

O parte dintre cei mai importanti lideri si campioni columbofili ai Capitalei s-au aflat la aceeasi masa

 

 

 

 Umar la umar seniorii si juniorii de top ai columbofiliei bucurestene

 

 

 

 

 

 

 

 

 Respect si seriozitate in tratarea problemelor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Domnul Parvulescu citeste proiectul protocolului de colaborare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Se asculta cu maxim interes propunerile pentru planul de zbor la Viteza si Demi-fond

 

 

 

 Decenta, seriozitate si implicare. Cateva dintre atributele unui lider columbofil tanar si de viitor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domnul Liviu Parvulescu isi noteaza toate observatiile si propunerile facute de catre participanti

 

 

 

Un protocol clar, concis, transparent


 

Tombola columbofila - masculul RO-9940-2013 - proprietar maestrul emerit dl. GICA STANCA (Constanta)Asociatia Columbofila AS Bucuresti - AGEA - 28 nov. 2009 - partea a 2-aVrem nu vrem, trebuie sa o dam pe zootehnie columbofila !Ce porumbel a scos un brailean la olimpiada columbofila din Germania - articol Pe 18 decembrie 2010 s-a desfasurat licitatia porumbeilor campionului belgian Jos Thone


Comentarii

postat la 20:35, Vineri, 27.12.2013 de nicolae

felicitari la toti prezenti si e bine ca sa ajuns la un plan serios de z bor ...!!!!!!!!!!!!!!!!

postat la 00:59, Sambata, 28.12.2013 de baditza

eu zic sa il loati si pe giani alaturi de voi ca oricum la el nu prea a mai ramas nici un lider colombofil important , doar tineri de viitor din cei cu gura mica .... aaaaa sa nu uit !!!! au mai ramas doi buni prieteni de -ai lui si competitori foarte seriosi adica domnu costici si domnu grigore ....pentru 2014 va doresc sa aveti o concurenta acerba in ....3 campioni !!!!!!!!!!! in aceste conditii nu aveti cum sa ratati podiumul dragii mei !!!!!!!!!

postat la 13:14, Sambata, 28.12.2013 de andrei20

frumoasa initiativa si sa dea Dumnezeu sa dureze nu ca proiectu cu GYO care a fost doar o dragoste de-o vara

postat la 15:36, Sambata, 28.12.2013 de ION

felicitari la domnu sorin si la sustinatorii acestei idei ... in 2014 sper ca si noi cei din clubu ghencea sa ne vedem mai bine prin clasmente ca in 2013 am fost doar carne de tun

postat la 17:59, Sambata, 28.12.2013 de SANDU

SA FIE INTRUN CEAS BUN SI SA VA TIE DUMNEZEU UNITI CATI MAI MULTI ANI

postat la 18:08, Sambata, 28.12.2013 de ronaldo

buna treaba.echipa buuna !!! gyany gyany ce oameni ai avut la tine si i-ai pierdut. Ai laut-o iar de la 0

postat la 21:26, Sambata, 28.12.2013 de A 10

o reusita frumoasa care merita sustinuta

postat la 22:59, Sambata, 28.12.2013 de Nando

Din cite imi dau seama in conditile astea GIOSPORTU se cam duce pe apa simbetei ...de ce nu vine si antonescu cu voi pe caplani ? ???ca e o ruta mult mai buna decit moldova noastra

postat la 09:39, Duminica, 29.12.2013 de Rebrean Iulius

Azi 29.12.2013 am fost informat ca, majoritatea membrilor Clubului Popesti-Leordeni,adera la planul de zbor intocmit de ACPB si AS Bucuresti,adica pe Republica Moldova

postat la 22:31, Joi, 02.01.2014 de lietaer

Pai cum se vina gyo vreodata in mocirla voastra,,,,,

postat la 21:26, Vineri, 03.01.2014 de Marius

Lasa-ti voi GyoSportu in pace , vedeti-va de planu vostru de zbor.
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.