Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Cupe-medalii-For-Champions
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Produse columbofile Corabia
Site columbofil www.chinaxinge.com
FarmaVet - produse de uz zooveterinar si ptr porumbei
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria TITA - ANDU
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV
Dr Adrian Colniceanu produse columbofile

Prognoza meteo pentru intervalul 3-5 septembrie 2010


17:08, Vineri, 03.09.2010

 

Prognoza meteo pentru intervalul 3-5 septembrie 2010

 

 

Aerul rece care a acoperit nu numai România, ci mare parte din Europa, începe să se retragă vineri spre nord. E un proces lent care nu se va încheia până luni cel puţin. Cu alte cuvinte, se încălzeşte timid de la o zi la alta, dar soarele e o prezenţă hotărâtă pe cerul ţării. Astfel că maximele reuşesc să urce la limitele normale pentru încpeutul toamnei, cu valori de la 20 la 26-27 de grade. Vântul nu ne va mai supăra în următoarele zile, iar ploile, mai puţine vineri, se vor mai înmulţi duminică după masă în jumătatea de nord a ţării.

 

Vineri, 3 septembrie 2010. O zi de toamnă blândă. Ploile sunt o prezenţă timidă, vântul s-a potolit, iar temperaturile cresc uşor în mai toate regiunile ţării, răsfăţându-ne cu o amiază cu valori între 17 şi 27 de grade.

 Ziua de vineri se anunţă ceva mai darnică termic. Chiar dacă înainte de răsărit, în depresiuni se înregistrau şi numai 2-3 grade, în timp ce valorile cele mai mari nu treceau de 12-13 grade, amiaza va aduce valori între 17 grade în nordul extrem al ţării şi 27 în oraşele din Lunca Dunării. Sunt maxime mai mari decât cele de ieri cu aproximativ 2-3 grade, dar încă sub valorile normale pentru un început de septembrie. Ploi slabe continuă să fie doar în nord şi nord-vest, în timp ce în restul ţării nu se anunţă precipitaţii, iar vântul nu mai trece nicăieri de cote moderate.

 

Banatul, sudul Crişanei şi cea mai mare parte din Transilvania se bucură de soare. Doar în nordul Transilvaniei, Crişanei şi în Maramureş din norii adunaţi peste zi sunt ceva şanse să mai cadă şi câte o ploaie. Maximele, însă, cresc puţin faţă de ieri, aşa că se ating 23-34 de grade în Timişoara şi Arad, 21 la Oradea, dar nu mai mult de 19 la Cluj.

În sud, amiaza e mai caldă decât cea de ieri, maximele urmând să salte peste 25 de grade în general, ba chiar se fac 27 de grade la Giurgiu. Vântul de ieri astăzi e domol, iar soarele predomină.

 

Acelaşi tabloul simţitor mai liniştit e azi şi în Dobrogea. Vântul s-a potolit, iar soarele aduce 25 de grade la Tulcea şi Constanţa şi 26 la Cernavodă.

 

Şi moldovenii se bucură vineri de vreme mai frumoasă decât ieri şi mai caldă. După o dimineaţă rece, amiaza va aduce peste 20 de grade în toată regiunea, cu vârf termic de 25 de grade în sud, la Galaţi. 

Şi în Capitală ziua a început cu ce cel mult 8-9 grade, dar soarele şi vântul domolit se vor combina la amiază cu o valoare plăcută, de 25 de grade.

Vineri noapte vremea va fi din nou răcoroasă, pentru că încă ne aflăm sub influenţa masei de aer polar. Cerul e variabil şi doar în sud-vest şi în nordul extrem se adună mai mulţi nori, care pot scutura izolat ploi slabe. Vântul abia îşi face simţită prezenţa, iar la răsăritul soarelui termometrele măsoară valori minime între 5 şi 15 grade, uşor mai coborâte în depresiunile intramontane.Sâmbătă putem vorbi despre o zi autentică de început de toamnă. Cerul se înnorează temporar în mai toate regiunile. Ploi pe arii restrânse, dar neînsemnate cantitativ vor fi la munte, în nordul Transilvaniei precum şi în Oltenia şi Muntenia.
Maximele termice se vor situa între 19 şi 26 de grade, valori apropiate de normalul termic al datei din calendar.

 

Sâmbătă, ploile se reîntorc la deal şi la munte în special, după masă. Încălzirea însă continuă în acelaşi ritm lent, cu un grad două, aşa că vor fi 18-19 grade în Suceava şi Miercurea Ciuc până spre 27 de grade în sudul Olteniei, în timp ce capitala se alege cu câţiva stropi de ploaie şi cel milt 25 de grade.

 

Duminică, norii denşi se vor opri peste jumătatea de nord a ţării, unde ploile se vor arăta ceva mai insistent. Dar în rest, cerul se anunţă variabil duminică, iar vântul nu trece nicăieri de moderat. Tempreaturile, pornesc de la 19-20 de grade în extremitatea nordică şi urcă spre 27 în Alexandria, Craiova şi Giurgiu şi 25 în Bucureşti.

Columbodromul EUROALPIN - Dambovita - 2010Columbodromul international KALIMANCI – Bulgaria - 2010Sezonul de zboruri 2010 la start - au inceput antrenamentele privatePloile nu ne ocolesc nici in acest week-end - 5-6 iunie 2010Cea mai scumpa masina vanduta in Romania, in 2010
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2019 RRP. Toate drepturile rezervate.