Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Intentionati sa participati cu porumbei pe columbodroame in 2024?
Da
Nu
Inca nu m-am decis

Rezultate sondaj

Federatia Romana de Sport Columbofil
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
ACKA - porumbei de agrement si ornament
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Columbofil Banc Marius Dej
Produse Porumbei CORABIA
Derby CORABIA Winter
Columbodromul SUPREM

Crescatoria fratilor Dan & Sorin Ciobanu - Botosani - partea 1


23:24, Marti, 06.01.2009



 

Crescatoria `Fratii Ciobanu Dan & Sorin`
Horlaceni - Botosani
 
 
 
Ma numesc Ciobanu Dan si vreau sa precizez faptul ca impreuna cu fratele meu Sorin suntem pasionati de cresterea porumbeilor voiajori inca din anul 1980, iar din anul 1983 suntem inscrisi oficial in cadrul Asociatiei Columbofile Botosani.
 
 
 
 
De la stanga la dreapta: Sorin Ciobanu, Liviu Husneac, Dan Ciobanu, Claudiu Pavaleanu
 
 
            Elevi de liceu fiind am trecut si noi prin toate canoanele prin care trec incepatorii, dar avand sansa sa intalnim un crescator de valoare cu multe cunostinte columbofile, in persoana domnului Liviu Husneac, din Dorohoi, am inceput sa progresam in acest sport.
 
 
 
 
Dan Ciobanu, impreuna cu dl. Claudiu Pavaleanu, la o imbarcare la Sighetul Marmatiei
 
 
            Crescatoria noastra este situata in localitatea Horlaceni, la 8 km distanta de Dorohoi, o localitate inconjurata de padure pe 75 % din suprafata, de aici si marile probleme cu rapitoarele inaripate, adica ulii porumbari, care inca din anii 1987 si 1988 ne obliga sa inchidem porumbeii de la data de 15-20 septembrie pana la 10-15 aprilie. La inceput am fost foarte dezamagiti de acest fapt, dar cu timpul am constatat ca aceasta captivitate prelungita de 6 luni pe an nu afecteaza porumbeii valorosi. Porumbeii odata eliberati, la data de 15 aprilie, au nevoie de 10-12 zile, cate 1 ora pe zi de zbor, pentru a putea incepe antrenamentele si apoi concursurile. De cate ori avem deceptii provocate de ulii porumbari ne consolam cu gandul ca alti crescatori au probleme si mai mari avand porumbarele in localitatile de la munte si tot nu le poate fi invinsa pasiunea.
 
 
 
Dl. Sorin Ciobanu
 
 
            Crescatoria noastra este formata din 4 compartimente si are urmatoarele dimensiuni:
-         Reproductie: 2m x 2m x 2m plus voliera;
-         lot de zbor: 4m x 2m x 2m care se poate separa la nevoie in 2m x 2m;
-         pui: 2,2m x 2m x 2m pentru 35 pui.
 
Toate compartimentele sunt foarte bine aerisite. La reproductie avem 10-11 perechi, lotul de zbor are un efectiv de 40 porumbei iar in compartimentul de pui 35 exemplare.
 
 
Fratii Ciobanu, alaturi de maestrul Liviu Husneac, la o festivitate de premiere
 
            In ceea ce priveste liniile de porumbei cultivate, fiind prieten cu domnul Husneac Liviu prin venele porumbeilor nostri curge sange Cattrysse, fie direct sau indirect din crescatoria ing. Luca Sorin din Dorohoi. Dumnealui a fost primul care a pus in valoare calitatile acestor porumbei, respectiv Cattrysse, la concursurile de fond organizate de catre A.C. Suceava incepand cu anul 1987. Este de laudat dr. Pavaleanu Marius din Ciocile, jud. Braila, care detine o familie de porumbei Cattrysse formidabila, dl. Prisacaru Vasile din Botosani, un mare pasionat de acesti porumbei dar si domnul Radulescu din Prahova.
 
 
 
Dl. Sorin Ciobanu, alaturi de dl. Radulescu, la expozitia columbofila Radauti 2008
 
 
            Pentru ca acesti porumbei sa concureze fara a-si pierde din vitalitate au fost incrucisati la ing. Luca Sorin cu porumbei P. Gilmond iar mai tarziu la noi cu M. Braakhuis si mai recent cu porumbei Jac van de Wegen si van Wanroy cautand sa selectam cele mai bune exemplare. Noi introducem cate un porumbel strain odata la 3-4 ani, astfel: M. Braakhuis in 1998, Jac van de Wegen in 2004 iar van Wanroy in 2008. In perioada 2000 – 2004 au fost introdusi cativa pui de la ing. Luca Sorin care au ajutat la mentinerea crescatoriei noastre pe o panta ascendenta.
 
 
 
 
Patru pasionati columbofili si prieteni la expozitia columbofila Radauti 2008
 
 
            In ceea ce priveste intretinerea si programul zilnic al porumbeilor imi vine in minte o fraza a unui columbofil englez, Jim Baret si anume: `Columbofilia e simpla insa noi dorim sa o complicam`. Incercam sa facem curat de cate ori este nevoie iar porumbeii sunt lasati sa zboare afara cam in fiecare zi, dar va asigur ca dupa un zbor de maxim 30 minute intra foarte repede in crescatorie pentru a-si salva viata.
            Ca hrana pentru porumbei folosim amestecul clasic: porumb, grau, mazare, floarea soarelui dar in ultimul timp si amestecuri cu preturi avantajoase de la diferite firme. Incercam sa administram cat mai putine medicamente porumbeilor nostri.
Obligatoriu vaccinam contra paramixovirozei cu toate tratamentele premergatoare (trichomonoza + viermi) iar inainte de imperechere le administram un tratament pentru salmoneloza si in timpul sezonului la anumite perioade facem tratament pentru trichomonoza. Folosim numai produse de firma – Rohnfried, Natural etc. dar cu toate acestea fara o analiza a unui laborator specializat multe dintre aceste tratamente nu sunt necesare.
            Citim tot ce apare in legatura cu sportul columbofil, avem o colectie de reviste si carti dar cele mai de folos cred ca sunt `365 zile de columbofilie` a lui Leon Petit si articolele scrise de Ad Schaerlaeckens. Nu credem in teorii ale ochiului, aripii etc. dar timpul ne-a demonstrat ca un porumbel bine proportionat are sanse mult mai mari de a se evidentia in concursuri.
 
 
 
Un exemplar deosebit al crescatoriei fratilor Ciobanu: porumbita 247041-05
 
 
 
2007 – 14 iulie - Elblag - 850 km - locul 34 / 895 porumbei
            28 iulie - Gdansk - 895 km - locul 17 / 461 porumbei
 
2008 – 7 iunie - Bialystok - 630 km - locul 25 / 3280 porumbei
            21 iunie - Bialystok - 630 km - locul 489 / 2443 porumbei
            5 iulie - Elblag - 850 km - locul 228 / 2206 porumbei
            2 august - Berlin - 1043 km - locul 93 / 1083 porumbei
 
 
 
O alta pasare valoroasa este femela 287913-06. In anul 2008 aceasta porumbita a convins prin rezultate bune si constante obtinute la zbor.
 
 
 
2008 -   24 mai - Radom - 540 km - locul 34 / 4225 porumbei
              21 iunie - Bialystok - 630 km - locul 33 / 2443 porumbei
              19 iulie - Elblag - 850 km - locul 131 / 1093 porumbei
              2 august - Berlin - 1043 km - locul 109 / 1083 porumbei
 
 
 
 
 
 
287913 – 06 - F
 






Interviu cu domnul Laurentiu SPINU – Campina – FCPR Prahova - partea a 2-aInterviu cu domnul Tanasa Ionut – FCPR Suceava - partea 1Interviu columbofil cu domnul CRISTIAN PUGHIUC, FCPR Botosani - partea 1Interviu cu tandemul format din campionii nationali DARIO LUCI & CLAUDIU, jud. Mehedinti, partea a 4-aInterviu cu domnul Constantin NEGREA - Bucuresti - FRC - partea 1


Comentarii

postat la 03:34, Sambata, 17.01.2009 de george s

domnule Ciobanu mi s-a parut ca v-am vazut la expozitia FRC de la Bucuresti de saptamana trecuta .Nu am fost sigur ca erati dvs. caci v-as fi salutat .
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2024 RRP. Toate drepturile rezervate.