Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Intentionati sa participati cu porumbei pe columbodroame in 2024?
Da
Nu
Inca nu m-am decis

Rezultate sondaj

Federatia Romana de Sport Columbofil
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
ACKA - porumbei de agrement si ornament
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Columbofil Banc Marius Dej
Produse Porumbei CORABIA
Derby CORABIA Winter
Columbodromul SUPREM

Scurta prezentare a activitatii columbofile a domnului IANCU BOGDAN, FCPR Sibiu


20:11, Joi, 12.04.2012



Scurta prezentare a activitatii columbofile a domnului IANCU BOGDAN, FCPR Sibiu

 

 

 

Bogdan, un tanar columbofil foarte serios, pasionat si ambitios

 

Ma numesc Iancu Bogdan, am 27 ani, sunt din Sibiu si am o mare pasiune pentru porumbeii voiajori. Porumbei am avut inca de mic si am inceput cu porumbei de ornament. Primul contact cu porumbeii voiajori si concursurile l-am avut cu prilejul unei vizite facute domnului Tichindelean Ioan, domn care are crescatoria situata in vecinatatea casei mele si de la care am prins microbul acestui sport frumos. Mergeam adesea la domnul Tichindelean si asistam cu sufletul la gura la sosirile porumbeilor din concurs. Dansul a si fost primul columbofil  care m-a sprijinit la inceput in cresterea porumbeilor voiajori si pentru acest lucru as dori sa ii multumesc pe aceasta cale.

Acesta vizita avea loc prin anul 1997, iar doi ani mai tarziu luam deja parte pentru prima oara la concursuri.....mai exact la etapele de pui, din 1999, cand nu am ramas cu nici un pui dupa zboruri. Trebuie sa va spun insa ca la acele concursuri participam cu porumbei opriti sau porumbei de prin piete.Acest lucru nu m-a descurajat, dimpotriva, chiar m-a impulsionat, m-a facut sa realizez ca trebuie sa mai lucrez la capitolul porumbei, la „sangele” pasarilor pe care mi-i aduc in crescatorie. Mai tarziu, alte vizite columbofile interesante si de mare ajutor pentru mine le-am facut la domnii Mihai Marginean si Marina Ioan de la care am primit sprijin cu sfaturi si chiar porumbei, si pe aceasta cale as vrea sa le multumesc ca au avut rabdare si incredere in mine.

 

 

Domnul Iancu Bogdan, prezent la una dintre expozitiile columbofile nationale ale UCPR, Targoviste, dec. 2010

 

Incet-incet porumbeii mei au inceput sa se vada prin clasamente si in sezonul 2002 la zborurile de maturi am reusit ca din 12 porumbei imbarcati la inceputul sezonului (si ma refer aici la porumbei yearlingi) sa raman dupa etapa de Budapesta cu 5 bucati.

Datorita inceperii facultatii si a aparitiei altor probleme in perioada 2002-2007, am stat deoparte de concursuri dar nu si de porumbei si de colegii mei columbofili cu care am tinut legatura si de la care am cules idei si sfaturi utile despre porumbei.

Am reluat antrenamentele cu porumbeii, la zborurile cu puii din anul 2007, insa cu un numar foarte restrans, pasari pe care le-am si pierdut mai apoi la niste catastrofe la maturi, in 2008. Pentru mine anul 2008, mai exact sezonul de zboruri cu puiii, as spune ca a fost unul destul de bun si am reusit cateva clasari.

2009 a fost un an mai greu, cu pierderi consistente, an asupra caruia nu ma pot pronunta referitor la rezultatele obtinute deoarece am fost prins in alte preocupari columbofile care nu mi-au permis sa ma ocup asa cum as fi vrut de pasarile mele.

 

 

La o imbarcare a porumbeilor

 

In prezent detin pasari din crescatoriile domnilor: Tichindelean Ioan, Roman Claudiu, Rau Precup, Marina Ioan, Bucsa Ioan, Marginean Mihai, Borghina Toma, Marginean Gheorghe, Canciu Sorin, Opris Liviu, Lungu Gheorghe. Am mai avut porumbei si de la alti crescatori carora chiar daca nu le amintesc numele aici vreau sa le multumesc deasemenea.

Una dintre cele mai mari realizari ale anului 2009 a fost pentru mine achizitia unui sistem performant de cronometrare de tip Benzing, mai exact modelul G2, un sistem accesibil si usor de utilizat in comparatie cu restul tipurilor pe care le-am intalnit pe piata.

Cele prezentate mai sus ar putea reprezenta o scurta descriere a activitatii mele columbofile de pana acum care este deocamdata destul de nesemnificativa....poate si din cauza ca in perioada 2009 - 2011 am fost implicat activ in cadrul Asociatiei Columbofile Sibiu si mi-am neglijat porumbeii si concursurile. Sper insa ca timpul le va rezolva pe toate. 

In speranta ca nu v-am plictisit prea mult cu povestea mea, va multumesc pentru atentie si va doresc tuturor mult succes in competitiile columbofile !

 

 

 

 

 

La o festivitate de premiere si banchet, alaturi de un binecunoscut columbofil si campion sibian, domnul Lungu Gheorghe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interviu cu domnul Eugen ROGOZ, FCPR Sighisoara - partea a 2-aCrescatoria POPA ALEXANDRU, FCPR Buftea - porumbei deosebiti si rezultate de top in ultimii ani !Interviu cu domnul Kalnoki Endre – FCPR Sighisoara, judetul Mures, partea 1Interviu cu domnul Denis SENCIUC – FCPR Piatra Neamt - partea 1Interviu columbofil cu dl. Apopei Lucian, FCPR Falticeni, jud. Suceava - partea a 2-a


Comentarii

postat la 21:59, Vineri, 13.04.2012 de claudiu pavaleanu - Dorohoi

Te salut Bogdane, sanatate multa iti doresc si succes in tot ceea ce faci. Esti un columbofil serios si o sa reusesti multe in acest sport.Sarbatori fericite !!!

postat la 01:21, Sambata, 14.04.2012 de Mugurel -Pana

felicitari sincere Bogdane pentru toata energia pe care o depui in sportu columbofil !

postat la 10:05, Sambata, 14.04.2012 de stroescu Ciprian

bogdane , de tineri ca tine are nevoe columbofiliia romaneasca
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2024 RRP. Toate drepturile rezervate.