Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Intentionati sa participati cu porumbei pe columbodroame in 2024?
Da
Nu
Inca nu m-am decis

Rezultate sondaj

Federatia Romana de Sport Columbofil
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
ACKA - porumbei de agrement si ornament
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Columbofil Banc Marius Dej
Produse Porumbei CORABIA
Derby CORABIA Winter
Columbodromul SUPREM

Interviu columbofil cu domnul Silviu SPIRIDON - FCPR Piatra Neamt, partea 1


23:53, Miercuri, 24.11.2010



Interviu columbofil cu domnul Silviu SPIRIDON – FCPR Piatra Neamt

Partea 1

 

 

Domnul Silviu Spiridon

 

RRP: Astazi ma aflu intr-o scurta vizita in municipiul Piatra Neamt, in crescatoria domnului Silviu Spiridon, un columbofil cunoscut in Romania, un crescator foarte pasionat si un mare investitor in porumbei. Domnul Silviu mai va aduceti aminte cand v-ati apucat de porumbei? Se intampla in copilarie si la ce data?

S. Spiridon: Lucrul acesta cred ca se intampla pe vremea cand eram prin clasa a V-a, dar atunci detineam porumbei de mai slaba calitate, marea lor majoritate erau porumbei din piata sau de pe la crescatori din zona noastra. In sportul columbofil de performanta am intrat serios in anul 2003.

 

 

Vedere partiala cu instalatiile columbodromului

 

RRP: Sunteti nascut si crescut in Piatra Neamt?

S. Spiridon: Da.



RRP: Si acest “microb” columbofil il mosteniti din familie?

S. Spiridon: Nu, doar la mine s-a manifestat.

RRP: Stiu ca dvs. sunteti si proprietarul unuia dintre cele mai importante columbodroame din Romania. Cand l-ati infiintat?

S. Spiridon: In anul 2004 si de atunci s-a organizat in fiecare an.

RRP: Cum este sa fi patron de columbodrom? Este un lucru difícil si costisitor?

S. Spiridon: Nu este un lucru usor pentru ca trebuie sa acorzi si o atentie mare aducerii porumbeilor in columbodrom, porumbei care in prezent la noi provin din toate colturile tarii si din strainatate (din Bulgaria, Spania, Italia etc.).

 

 

RRP: Dar una peste alta sa detii un columbodrom este o investitie profitabila?

S. Spiridon: Nu prea, dar la mine aceata pasiune columbofila este foarte mare.

RRP: Pe langa porumbeii de la columbodrom constat ca in instalatii separate aveti si porumbeii dvs. personali. Acestia din ce linii provin?

S. Spiridon: Din mai multe linii. De exemplu, atunci cand m-am apucat de porumbei am achizitonat porumbei de la cei mai valorosi crescatori romani ai vremii printre care as putea sa-i enumar pe domnii: Carmazan Ioan, Munteanu Vasile etc. Alaturi de acestia in timp am adus si multi porumbei straini, din suse importante din Europa.

 

 

 

RRP: Dumneavoatra ce categorii de zbor preferati?

S. Spiridon: Mai mult ma atrage Viteza si Demifondul dar din pacate in zona noastra nu putem zbura aceste categorii si din acest motiv zburam mai mult fondul si maratonul. Iar in acest sens ne grupam zburatorii din judetele: Neamt, Bacau si Iasi, uneori Suceava si Botosani. Directia noastra de zbor este pe Polonia.

RRP: Si atunci etapele de zbor la columbodrom de ce preferati sa le organizati pe directia Sud, spre Dobrogea?

S. Spiridon: Pentru ca distantele sunt mai mari pana la granita si nu mai esti nevoit sa iesi afara din tara cu porumbeii.

 

 

RRP: Crescatoria dvs. personala din cate compartimente o aveti formata?

S. Spiridon: In primul rand trebuie sa va spun ca in prezent crescatoria mea personala este formata din doua mari compartimente: unul in care sunt gazduiti porumbeii care zboara pe numele meu si al doilea care gazduiesc porumbeii care sunt angajati pe numele fetei mele, careia vreau sa ii sadesc acest “microb” columbofil. In lotul fetei mele exista: un compartiment pentru pui si sase pentru zburatori. Iar in lotul meu de porumbei situatia se prezinta aproximativ la fel, doar ca mai exista in plus si un compartiment pentru porumbeii de matca. In total detinem in jur de 400 de porumbei si cu cei 600 de la columbodrom se ridica la aproape 1000 de porumbei anual.

 


RRP: La matca cate perechi detineti?

S. Spiridon: In jur de 30 de perechi. Din aceste 30 de perechi de porumbei de matca reproduc anual doua serii: prima serie o inscriu la columbodrom iar a doua o opresc pentru lotul meu de viitori zburatori.

 

 

 

 

 

O parte dintre trofeele castigate in ultima perioada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interviu cu domnul Petre Popescu - presedintele Clubului Columbofil `Aripi` PitestiInterviu cu domnul Kalnoki Endre – FCPR Sighisoara, judetul Mures, partea a 3-aInterviu cu domnul Mirita Nicolae – FCPR Mizil, Prahova - partea a 3-aInterviu cu domnul FLORIN LAZARICA, ASC Gyosport Bucuresti, partea 1Gerard Fruitier - Franta - partea 1
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2024 RRP. Toate drepturile rezervate.