Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact



Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Pe cate columbodroame veti participa in 2019?
1
2
3
4
Nu voi participa

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Brieftaubenmarkt - Germany
Cupe-medalii-For-Champions
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Produse columbofile Corabia
Site-ul columbofil EBPigeon.com
Site columbofil www.chinaxinge.com
FarmaVet - produse de uz zooveterinar si ptr porumbei
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria TITA - ANDU
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SITGES PARADISE
Columbodrom PIGEON BEST - Prahova
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international ORIZONT - Baicoi, Prahova
Columbodromul international BRASOV
Dr Adrian Colniceanu produse columbofile

Interviu cu domnul Marian Ilie, FCPR Timisoara - partea a 3-a


16:33, Luni, 01.02.2010

 

Interviu cu domnul Marian ILIE, FCPR Timisoara

 Partea a 3-a

 

`Gutul 43`

 

 



RRP: Considerati ca in Romania exista porumbei voiajori de valoare?

M. Ilie: Fără discuţie, da. Gândiţi-vă ca în România o pasăre zboară 6 fonduri într-un an, 4 maratoane de ce nu ar fi păsări de valoare cele care rezistă la un asemenea plan competiţional?

RRP: Si atunci de ce exista printre crescatorii romani acest miraj al porumbeilor olandezi, belgieni, nemti etc.?

M. Ilie: Faptul că în România sunt păsări de valoare nu exclude „mirajul vestului” să-i spunem aşa. Cred că e limpede pentru orice om cu o minimă logică faptul că avem păsări bune şi la noi şi în vest. A cumpăra de la noi sau din vest este o simplă opţiune pe care fiecare e liber să o facă, dar sper că atunci când cumpără nu se opreşte doar aici cu analiza.

 

 

 

`Ra`

 

 

RRP: Dar au belgienii si olandezii, de exemplu, metode mai bune de selectie, de antrenament, de pregatire decat avem noi?

M. Ilie: Nu cred că putem vorbi de metodele româneşti şi de metodele olandeze sau belgiene, ci de metode ale unora crescători sau ale altor crescători şi din acest punct de vedere nu cred că le putem compara. Însă orice metodă de selecţie, de antrenament sau pregătire daca dă rezultate în campionatul în care este folosită inseamna ca este o metodă bună, în fond este certificată de performanţa obţinută.   

RRP: Ce preferati sa reproduceti dintr-o pereche de porumbei: un porumbel AS si mai multi porumbei acceptabili, sau mai multi porumbei medii, apropiati ca valoare?

M. Ilie: Un AS şi nimic altceva.

RRP: Pe un columbofil care a inceput acest sport mai tarziu decat dvs., ce il sfatuiti: cu ce porumbei sa inceapa, de la ce crescator sa si-i achizitioneze, daca acesta sa fie din zona lui sau nu, daca sa inceapa cu pui sau maturi etc.?

M. Ilie: Pe acestă temă am scris un articol întreg şi aş prefera să-l preluaţi de pe site-ul nostru, tema este complexă şi ar fi bine să-i dăm un răspuns pe măsură. Articolul se intitulează „Dacă aş începe mâine”.

RRP: Daca v-ati mai naste a doua oara, v-ati mai apuca de porumbei?

M. Ilie: Da, fără cea mai mică ezitare.

RRP: In cariera dvs. columbofila de pana acum ce ati investit mai mult in porumbei: timp, energie, sudoare, nervi, pasiune sau bani?

M. Ilie: Nu cred că pot să fac o ierarhie, toate sunt necesare şi din toate am investit şi investim.

 

 

 

`Spot`

 

 

RRP: Sportul columbofil este unul profitabil pentru dvs. la acest moment?

M. Ilie: Nu urmărim profitul din columbofilie, dar trebuie să recunosc că nici nu cheltuim cu porumbeii din venitul familiilor noastre.

RRP: Considerati ca exista o legatura directa intre  porumbeii buni zburatori si porumbeii buni reproducatori? Adica cel care este bun zburator in mod obligatoriu va fi si un bun reproducator?

M. Ilie: Cred că un bun zburător are mari şanse să fie şi un bun reproducător, dar nu aş considera-o chiar o regulă.

RRP: Rezultate mai bune la zboruri cu ce ati obtinut: cu masculii sau femelele?

M. Ilie: Vă las pe d-voastră să decideţi, dar vă spun că din 2003 până în prezent am avut 15 masculi în expoziţia naţională şi 8 femele, un campion naţional mascul şi o vicecampioană naţională femelă, 4 masculi campioni judeţeni şi 5 femele pe aceeaşi treaptă de podium judeţean, considerând aici doar categoriile fond şi maraton.

RRP: Dar buni reproducatori ce ati avut mai mult: masculi sau femele? Considerati ca este dificil de identificat un bun reproducator?

M. Ilie: Am avut până acum patru reproducători de excepţie, care au dat mai mulţi campioni judeţeni şi mai multe păsări în expoziţia naţională. Dintre aceştia trei au fost masculi şi una singură femelă. Este greu să identifici un reproducător bun, el poate fi certificat doar de rezultatele descendenţilor ... restul sunt vorbe.

RRP: Va rog sa ne dati acum cateva amanunte despre rezultatele pe care le-ati inregistrat in ultimii ani la nivel de club, judetean si national.

M. Ilie: Vă prezint rezultatele de top 3 judeţean şi top 35 naţional din ultimii 4 ani la categoriile fond şi maraton, restul pot fi consultate pe site-ul tandemului.

 

 

 

`Grasu`

 

 

Campionatul crescătorilor

1 Jud. TM Maraton palmares 2009

1 Jud. TM Fond palmares 2009

1 Jud. TM Maraton 2009

1 Jud. TM Fond 2009

1 Jud. TM Maraton 2008

1 Jud. TM Fond 2008

1 Jud. TM Maraton palmares 2007

1 Jud. TM Fond palmares 2007

1 Jud. TM Maraton 2007

1 Jud. TM Fond palmares 2006

1 Jud. TM Maraton palmares 2005

  

2 Naţ. Maraton palmares 2009 

2 Naţ. Maraton 2008

2 Jud. TM Maraton palmares 2008

2 Jud. TM Fond palmares 2008

2 Jud. TM Fond 2007

2 Jud. TM Fond palmares 2005

2 Jud. TM Fond 2005

3 Jud. TM Maraton 2005

5 Naţ. Maraton 2009

7 Naţ. Maraton palmares 2005

8 Naţ. Maraton 2009

8 Naţ. Maraton palmares 2007

10 Naţ. Maraton 2005

11 Naţ. Fond palmares 2007

13 Naţ. Fond palmares 2009

15 Naţ. Fond palmares 2006

16 Naţ. Maraton palmares 2008

16 Naţ. Fond 2008

16 Naţ. Fond palmares 2008

20 Naţ. Maraton 2007

24 Naţ. Fond palmares 2005

29 Naţ. Fond 2005

34 Naţ. Fond 2007

 

Campionatul porumbeilor

1 Naţ. Maraton palmares 2009 (Spot)

1 Naţ. Maraton tineret 2008 (Spot)

1 Jud. TM Maraton palmares 2009 (Spot)

1 Jud. TM Maraton palmares 2007 (Alb.Cuca 02)

1 Jud. CS Maraton palmares 2005 (Gutul43)

1 Jud. TM  Maraton internaţional 2009 (Spot)

1 Jud. TM Fond palmares 2009 (Spot)

1 Jud. TM Maraton 2009 (Gigi10)

1 Jud. TM Maraton 2008 (Spot)

1 Jud. TM Maraton 2005 (Alb.Cuca 02)

1 Jud. TM Maraton tineret 2008 (Spot) 

1 Jud. CS Maraton tineret 2005 (Amaterasu)

1 Jud. TM Fond tineret 2008 (Spot)

1 Jud. CS Fond tineret 2005(Amaterasu)

1 Jud. CS Cat. Naţional 2005 (Nurnberg) 

  

2 Naţ. Maraton tineret 2005 (Amaterasu)

2 Jud. TM Maraton palmares 2007 (Torak23)

2 Jud. TM Maraton palmares 2005 (Muscă)

2 Jud. CS Fond palmares 2005 (Gutul43)

2 Jud. TM Maraton 2007 (Torak23)

2 Jud. TM Fond 2008 (Spot)

 

`Torak 23`

 

  

3 Naţ. Maraton 2008 (Spot)

3 Jud. TM Maraton palmares 2009 (Gigi10)

4 Naţ. Maraton internaţional 2009 (Spot)

6 Naţ. Fond palmares 2009(Spot)

7 Naţ. Fond tineret 2008 (Spot)

9 Naţ. Fond tineret 2005 (Amaterasu)

10 Naţ. Maraton palmares 2009 (Gigi10)

11 Naţ. Cat. Naţional 2005 (Nurnberg)

13 Naţ. Fond palmares 2009 (Gigi10)

13 Naţ. Maraton palmares 2005 (Muscă)

15 Naţ. Maraton palmares 2007 (Alb.Cuca 02)

20 Naţ. Fond 2008 (Spot)

21 Naţ. Maraton 2009 (Gigi10)

23 Naţ. Maraton palmares 2005 (Gutul43)

25 Naţ. Maraton palmares 2007 (Torak23)

32 Naţ. Maraton tineret 2009 (Dartagnan)

34 Naţ. Maraton 2005 (Alb. Cuca 02)

35 Naţ. Maraton palmares 2007 (Muscă)

 

RRP: In activitatea dvs. columbofila de pana acum ati vizitat multi crescatori straini?

M. Ilie: Nu.

RRP: Ruta de zbor a porumbeilor dvs. care a fost ?

M. Ilie: Ungaria, Austria, Germania.

RRP: Considerati ca existe diferente intre porumbeii care zboara pe munte fata de cei care zboara pe campie? Sunt alte talii, alte temperamente?

M. Ilie: Da, consider că există diferenţe între păsările care pot face performanţă la vârf pe câmpie şi cele care pot face performanţă la varf pe zonă muntoasă. Nu cred că este vorba neapărat de talie şi în niciun caz de temperament, ci în primul rând de o conformaţie mai suplă a aripii în cazul păsărilor cu performanţe pe zonă de munte.

 

 

 

`Guta maraton`

 

  

RRP: Pentru crescatorii interesati, vindeti porumbei din crescatorie?

M. Ilie: Nu excludem această opţiune.

RRP: Cam cat timp alocati pe zi porumbeilor?

M. Ilie: Nu pot spune precis, oricum suntem doi şi ne ajută la nevoie şi membrii familiei. Alocăm atâta timp cât avem nevoie şi atâta timp cât ne permit celelalte treburi ale familiei şi ale cotidianului, dar ne completăm totdeauna cât mai bine. Cât timp suntem doi şi familiile sunt alături de noi, timpul nu este o problemă reală.   

RRP: Aici punem punct interviului nostru nu inainte de a va multumi pentru amabilitate si a va dori sa obtineti in continuare cat mai multe succese in sportul columbofil.

M. Ilie: Vă mulţumim şi vă dorim toate cele bune în tot ce întreprindeţi!  

 

 

`Roje`

Interviu cu domnii Florin si Mihai Marica - FCPR Dolj - partea a 2-aInterviu cu domnul Buliga Gheorghe - localitatea Arbore - Suceava - partea 1Interviu cu domnul Laurentiu SPINU – Campina – FCPR Prahova - partea a 3-aCrescatoria Bogdan Ciobanu - Grigoresti - Suceava - partea 1Interviu columbofil cu domnul LUPOI CONSTANTIN, FCPR Piatra Neamt - partea 1
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2019 RRP. Toate drepturile rezervate.