Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Freialdenhofen & Sohne
Columbodromul international BRASOV

Interviu cu domnul Constantin PURCARU - Comarnic - FCPR - partea a 3-a


10:31, Luni, 04.05.2009 

Interviu cu domnul Constantin PURCARU din orasul Comarnic, judetul Prahova - FCPR - partea a 3-a -
 
 
 
 
Aici alaturi de un reproducator deosebit
 
 
 
Vedere din fata a volierelor destinate reproducatorilor
 
 
RRP: Considerati ca exista o diferenta intre tipul de porumbei care zboara pe munte si cei care zboara pe campie?
C. Purcaru: Da, cred ca exista o astfel de diferenta, in special in ceea ce priveste talia porumbeilor. Porumbeii care zboara pe munte au o talie mica spre mijlocie, iar cei de pe campie au o talie mijlocie spre mare. In ceea ce priveste temperamentul lor nu cred ca exista diferente. In schimb porumbeii de fond sunt mult mai calmi in comparatie cu porumbeii de viteza care sunt mult mai iuti, mai vulcanici.
 
 
Doua dintre campioanele crescatoriei
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RRP: Ce categorii de zboruri considerati ca se zboara mai greu: viteza, demi-fondul sau fondul?
C. Purcaru: Dupa parerea mea fondul este si ramane cea mai frumoasa categorie de zboruri. Plecand de la acest lucru cred ca si porumbeii de fond au o mai mare valoare decat porumbeii de viteza deoarece un porumbel zburat pana in 300 km nu se poate compara niciodata cu un porumbel care zboara 700, 800 sau chiar 1000 km.
 
 
`Campionul` - RO-561139-2002
 
 
RRP: Aveti vreo culoare preferata la porumbei?
C. Purcaru: Imi plac toate culorile, dar in zona de munte porumbeii care rezista mai bine si trec mai neobservati de catre rapitoare sunt porumbeii de culoare inchisa.
 
 
 
 
RRP: Credeti in `teoria ochiului` la porumbei?
C. Purcaru: Da. In opinia mea porumbelul trebuie sa aiba un ochi extraordinar de pigmentat, cu pupila foarte mica, cu o stralucire in ochi, un inel de valoare partial in jurul pupilei (dar exista si porumbei buni care nu au acest inel de valoare). Din experienta mea am constatat ca porumbeii de fond au deobicei ochii de culoare inchisa: maron, rosu-oranj inchis, dar sunt si porumbei cu ochii albi care au zburat foarte bine. In cariera mea columbofila am incercat sa imperechez porumbeii mai mult dupa valoarea lor si mai putin dupa culoarea ochilor si dupa pedigree. Porumbeii pe care i-am adus in crescatorie au trebuit sa faca anterior dovada ca sunt foarte buni zburatori. Niciodata nu am introdus in crescatorie porumbei care au castigat o singura etapa de concurs.
 
 
Unul dintre compartimentele porumbeilor de zbor
 
 
RRP: Porumbeii din alte crescatorii pe care i-ati introdus la matca proveneau din aceeasi linii cu cei pe care ii detineati?
C. Purcaru: Am adus porumbeii si din alte linii decat cele pe care le detineam eu in crescatorie dar cel mai mult mi-a placut sa aduc fii din campioni sau chiar campionii insisi.
 
 
 
 Fisele de expozitie ale unora dintre campioni
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RRP: Credeti in teoria conform careia un porumbel de valoare imperecheat cu o porumbita de valoare (si nu neaparat din aceeasi linie) dau in mod obligatoriu produsi cel putin la fel de buni ca si parintii lor?
C. Purcaru: Nu cred in aceasta teorie pentru ca daca lucrurile ar fi stat asa ar fi fost foarte usor pentru columbofilii cu foarte multi bani sa achizitioneze doi campioni ai lumii si nu i-ar mai fi invins nimeni. Exemplul cel mai elocvent l-am intalnit in propria mea crescatorie, unde am avut un cuplu de porumbei foarte buni si produsii lor nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor mele. Dar avand rabdare cu porumbeii si imperechind acesti produsi ai lor (nepoti, stranepoti) cu alti porumbei de valoare, se pot obtine porumbei campioni. Dar imperecheati in mod direct pot da, sau nu, pasari campioane.
 
 
Ruzomberok 2008 - concurs Fond - locurile 1 si 3 din 10371 porumbei pentru dl. Purcaru

Interviu columbofil cu domnul Radu ILIE - Juventus Bucuresti - FRC - partea 1Interviu columbofil cu domnul STOIAN ION, FRSC Baicoi, judetul Prahova, partea a 4-aDomnul ILINCA CATALIN - UCPR Campulung, jud. Arges - rezultate de calitate in ultimii aniIn vizita la unul dintre campionii Bucurestiului - domnul ILIE PUF (partea 4-a)Interviu cu domnul Petrica COCOS - Bucuresti - partea a 4-a


Comentarii

postat la 13:18, Marti, 17.05.2011 de pytyk

foarte tare nea titi
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.