Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Intentionati sa participati cu porumbei pe columbodroame in 2024?
Da
Nu
Inca nu m-am decis

Rezultate sondaj

Federatia Romana de Sport Columbofil
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
ACKA - porumbei de agrement si ornament
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Columbofil Banc Marius Dej
Produse Porumbei CORABIA
Derby CORABIA Winter
Columbodromul SUPREM

Interviul cu domnul Teodorescu Ioan - Bucuresti - partea 1


23:26, Miercuri, 25.02.2009



Interviu cu dl. Teodorescu Ioan – Bucuresti

- partea 1 -

 

``Porumbeii sunt manusa cea mai fericita a inimii mele``

 

 

 

RRP: Ne aflam in crescatoria domnului Teodorescu Ioan din Bucuresti. Buna ziua. Ce mai faceti domnule Teodorescu?

Ioan Teodorescu: Multumesc bine, sunt printre porumbei, asta este bucuria vietii mele, iar acum ca sunt pensionar imi permit sa dedic si mai mult timp porumbeilor. Pentru mine este o pasiune care a inceput la varsta de 3 ani, cand tata ma scotea in curte printre gaini si porumbei. Inca de la acea varsta m-am atasat mult de porumbei si incet, incet am crescut o data cu ei. Am fost apoi la scoala, am invatat si multe despre porumbei, despre animale, dar traind in acest mediu propice m-am orientat din ce in ce mai mult catre porumbei pana cand am inceput sa-mi construiesc o adevarata crescatorie. Si asta inca din frageda copilarie.

 

 

Domnul Teodorescu Ioan, in compartimentul de reproductie

 

 



RRP: Cam de cand v-ati apucat asa serios de porumbei?

Ioan Teodorescu: Serios m-am apucat prin anii `65, cand am inceput sa vizitez crescatorii de top la acea data si sa imi aduc si cativa porumbei de valoare mai ridicata decat aveam eu si am fost si ajutat in acest sens. O atentie deosebita am alocat-o intotdeauna porumbeilor de matca si in acest sens am incercat sa imi aduc in crescatorie tot ce era mai bun. Apoi am asteptat rezultatele care uneori au venit, de cele mai multe ori nu au venit. Au urmat apoi studiile la facultate, meseria, ingineria si astfel nu am putut sa ma mai ocup la fel de mult de porumbei. Ca si sportiv de performanta am fost din nou obligat sa imi limitez timpul petrecut in crescatorie. Eu am facut rugby de performanta la clubul Grivita Rosie din Bucuresti (cel mai puternic si titrat club de rugby din Romania), am castigat 5 titluri de campion national, am devenit campioni europeni si vice-campioni europeni, am fost antrenor de echipa de club si de echipa nationala etc. In cariera mea sportiva am avut multe satisfactii, dar niciodata  nu am renuntat la porumbei. Plecam cu echipa si colegii in cantonamente, in strainatate, dar porumbeii ramaneau in permanenta in inima mea. In perioadele in care lipseam de acasa ma ajutau ori mama, ori sotia, apoi copiii, deci toata familia a fost alaturi de mine.

 

 

O frumoasa minge rugby, in amintirea anilor de sport ai tineretii

 

 

RRP: Prin anii `60 cand v-ati apucat de porumbei ce linii de pasari aveati in crescatorie?

Ioan Teodorescu: Pe vremea aceea eu eram indragostit de porumbeii de standard si tot in acea perioada eram si antrenor la clubul de rugby Rapid Bucuresti. Ei bine aproape in toate turneele in strainatate pe care le aveam incercam sa ajung in anumite tari, orase si crescatorii cu traditie in sportul columbofil. Va dau un exemplu: adeseori mergeam intentionat in cantonament in orasul Brno (pe vremea aceea orasul facea parte din Cehoslovacia) pentru a putea vizita volierele unora dintre cei mai mari crescatori de porumbei de standard din Cehoslovacia la acea vreme. Dintr-unul din aceste cantonamente, la Brno, mi-am adus 10 porumbei foarte buni, cu pedigree, cu certificate de sanatate. Alte vizite interesante la crescatori de porumbei din strainatate le-am facut in Franta, in orasul Bordeaux, ocazie cu care iarasi mi-am adus acasa cativa porumbei deosebiti. Ei bine, cu urmasi ai acestor porumbei am reusit sa ajung in anii urmatori in expozitiile nationale din Romania, in primii 5 clasati si in primii 20 de mai multe ori. Plecand de la alura porumbelului de standard si pentru faptul ca i-am cultivat multi ani m-am obisnuit cu acest calapod de porumbei, am invatat tehnica frumosului. De fapt ce inseamna un porumbel frumos? Un porumbel care are expresivitate deosebita, o lumina emana din puterea lui, din vigoarea lui, un porumbel cu o coloratura frumoasa. De asemenea, cand iei in mana un porumbel, acesta trebuie sa aiba un spate frumos, mare, spate-crupa trebuie sa fie bine armonizate. Asta inseamna ca in interiorul organismului porumbelul are si niste plamani puternici. De asemenea, porumbelul trebuie sa aiba o musculatura buna (inclusiv muschi pectorali puternici), un stern lung, cu o furcuta bine incheiata.  Muschii aripilor trebuie sa fie, de asemenea, bine dezvoltati, cu aripile mari, frumoase, armonizate, penajul sa fie fin. Toate aceste lucruri le-am invatat practicand cu multa dragoste sportul columbofil.

 

 

La biroul de lucru

 

 

RRP: Am inteles ca sunteti arbitru columbofil national.

Ioan Teodorescu: Este adevarat. Sunt arbitru columbofil  national de multi ani si in toti anii de dupa 1989 cred ca am arbitrat porumbeii din aproape toate expozitiile nationale alaturi de alti colegi de-ai mei cu nume mare precum: Dinicu Alexandru, Nicu Bizdrigheanu etc. Mi-a placut sa pun mana pe foarte multi porumbei si asta a insemnat destul de mult pentru mine deoarece consider ca pana nu iei in mana mii de porumbei nu te poti exprima in cunostinta de cauza asupra calitatilor sau defectelor unora dintre pasari. In prezent zilnic iau porumbeii la mana si le verific forma, starea de sanatate, starea sportiva, prezenta fizica etc. Toate acestea sunt lucruri care ma pasioneaza si pe langa celelalte activitati profesionale imi fac timp suficient de mult si pentru porumbei. Porumbeii sunt manusa cea mai fericita a inimii mele.

 

 

Vedere cu fatada crescatoriei

 

 

RRP: Crescatoria actuala din cate compartimente o aveti formata?

Ioan Teodorescu: Este formata din 6 compartimente: 2 compartiment pentru pui, unul pentru femelele vaduve, unul pentru masculii vaduvi, unul pentru reproductie si inca unul pe care il folosesc pe post de laborator al crescatoriei. La matca am 20 de perechi si din ele reproduc anual in jur de 70-80 de pui pe care in fiecare toamna ii testez si concurez cu ei la zborurile cu puii. Zbor si seria I si seria a II-a de pui. Evit sa scot pui din seria a III-a pentru ca asta inseamna ca expun si porumbeii de matca si puii. Puii tardivi nu ii zbor toamna, ci ii pastrez pentru zborurile din primavara anului urmator.

 

 

 

 

RRP: Despre calitatea puilor tardivi ce parere aveti?

Ioan Teodorescu: De multe ori puii tardivi sunt deosebit de valorosi, dar trebuie avuta mai multa rabdare cu ei in anul urmator. Acestia trebuie sa zboare la toate antrenamentele programate, apoi 1-2 etape in campionat, dar ei inregistreaza rezultate mai bune in anul al doilea de viata.

 

 

Domnul Teodorescu, in fata frumoasei sale crescatorii

 

 

 

Imagine cu femelele vaduve

 

 

 

Compartimentul cu femelele de reproductie

 

 

 

Masculii de reproductie

 

 

 

Doi frumosi masculi de reproductie

 

 

 

Interviu columbofil cu campionul roman, domnul BACALU DANUT, din orasul Falticeni, jud. SuceavaInterviu columbofil cu maestrul MIHAI VASILIU, FCPR Botosani, partea 1Domnul Bors Ion - FRC Bucuresti - partea a 3-aInterviu columbofil cu domnii Bebe Chicheanu si Paul Rusu – FCPR Constanta - partea 1Interviu cu domnul Bogatean Petru, Ludus, FCPR Mures - partea 1


Comentarii

postat la 08:59, Joi, 12.03.2009 de BADICU FL.+VIOLETA

FELICITARI PENTRU REZULTATELE OBTINUTE SA VA TINA DUMNEZEU SANATOS SA VA PUTETI BUCURA INCONTINUARE DE PORUMBEII DUMNEAVOASTRA .VA UREZ VIATA LUNGA LANGA CEI DRAGI SI F. MULT VANT IN PENE. CU RESPECT F. BADICU

postat la 03:06, Duminica, 12.04.2009 de PUTARU VALI

FFF FRUMOS NEA TEO

postat la 02:15, Sambata, 01.08.2009 de oprea edward

...o crescatorie bine gandita si compartimentata,o matca valoroasa,o calitate a porumbeilor deosebita,un om deosebit..domnul TEODORESCU IOAN..vant in pene..si ,\"sa ne impinga d-zeu in bine\"
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2024 RRP. Toate drepturile rezervate.