Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Freialdenhofen & Sohne
Columbodromul international BRASOV

Confuzia motatei - autor Dr. Mircea Bilius


07:08, Joi, 30.06.2016

 Confuzia motatei

 

 

                                                                                   Dr. Mircea BILIUS

Presedinte Onorific AC Suceava

 

 

O intamplare adevarata care a avut darul sa ne insenineze privirile intunecate de sosirile nesatisfacatoare ale porumbeilor la concursul Kelme, o etapa de maraton, localitate aflata la o distanta aeriana de 950 km.            Eroii sunt un impatimit columbofil, vrednic gospodar, cu o vila respectabila aflata in vecinatatea drumului ce duce din comuna Scheia catre cartierul Itcani din municipiul Suceava si o necuvantatoare, o gaina motata din rasa Faverolles.

Era pe inserat cand inveteratul nostru columbofil cu mare vechime in Asociatia Suceava si-a inaltat stolul de porumbei, antrenandu-i pentru concursul de mare fond de la Suwalki. Privirile lui urmareau fluturarile aripioalelor porumbeilor, adevarate cristale, care mangaiau o cupola senina cereasca de peruzea. In acel moment el se gasea in gradina, indaratul uni gard amenajat din ostrete de lemn, departate la circa 4-5 cm. gardul respective separa gradina de curtea casei unde se aflau orataniile.

Fiind in varsta de 65 ani, a simtit nevoia sa urineze. Si-a scos “cercelusul” si a dat drumul jetului de urina in iarba dintre ostretele gardului. Privirea lui lacoma de zborul porumbeilor in timp ce scutura “cercelusul” era atintita sus in vazduh catre inaripati. Deodata a simtit o mare durere.

O gaina motata aflata in curtea casei, langa gard l-a inhatat de “cercelus”. Durere cumplita, “cercelusul” a inceput sa sangereze abundent. Sotia, vazandu-l plin de sange, a alergat la dispensarul uman din comuna. Aici nu a gasit pe nimeni. A plecat apoi la dispensarul veterinar. Un asistent auzind patania i-a dat apa oxigenata si pudra de Baneocin.

Tot intr-o fuga, nevasta a ajuns acasa unde sotul intre timp reuseste sa opreasca sangerarea, facand o staza compresiva. Si-a spalat “cercelusul” cu apa oxigenata, l-a pudrat cu Baneocin si i-a aplicat un pansamet steril.

Auzind nastrusnica intamplare, membrii columbofili, au izbucnit in explozii de rasete si cum sa nu razi….…

Un vecin, tot columbofil, plin de umor i-a spus: “Domnule L., trebuie sa faci dezinfectie in gradina, motata a confundat cercelusul cu o omida.”

Imi cer scuze pentru ca mi-am permis sa va povestesc aceasta incredibila dar adevarata intamplare, “victima” se datoreste marii noastre pasiuni, inaripatii calatori.

Am considerat ca prinde bine istorioara in aceasta perioada cand dificultatile concursurilor de maraton constituie de multe ori adevarate tenebre ale emotiilor asternute pe gandurile si fruntile noastre.

 

Dr. Mircea Bilius - Epilog la ultimul zbor al `fiicei` mele inaripateIn vizita la domnul GICA STANCA, UCPR Constanta - autor dl. Costy PopescuCampionul Ionut TANASA - Stejarul columbofil de la Falticeni - autor prof. Dr. Mircea BiliusArticol de suflet al d-lui dr. Mircea Bilius pe tema porumbitei RO-484695-2009, gasita moarta in Finlanda"Seminarul puilor" - un alt excelent articol columbofil scris de dl. dr. Mircea Bilius


Comentarii

postat la 07:05, Vineri, 01.07.2016 de florin

foarte haioasa intamplarea. iar prezentarea ca de fiecare data este la superlativ. Felicitari !

postat la 14:29, Vineri, 01.07.2016 de NAE

SUPEEERRRR !

postat la 13:52, Luni, 04.07.2016 de horia/

atragatoare istorioara
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.