Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Olandezul Pieter Veenstra, cel mai bun crescator WHZB in 2009


09:15, Marti, 25.05.2010 

Pieter Veenstra (Olanda) – cel mai bun crescator W.H.Z.B. in 2009 – a confirmat inca o data valoarea porumbeilor sai si in 2010, prin locurile 1, 2, 4,10 si 11 NPO obtinute la Signy Signetz impotriva a 9.000 porumbei

 

 

Dupa rezultatele deosebite obtinute in anul 2009, toti ochii au ramas atintiti asupra performatelor lui Pieter Veenstra. Dupa un pre-sezon de succes, primul succes a aparut chiar la primul concurs de o zi de la Signy Signetz (518 km).

Dupa un zbor de 6 ore si 28 de minute, doi porumbei din crescatorie au sosit simultan acasa, inregistrand cele mai bune doua rezultate (castigand astfel aurul si argintul) in prima etapa din 2010 la nivel NPO.

Primul porumbel inregistrat la ora 14 si 43 de minute a fost NL-09-5919278. Aceasta femela yearling a fost reprodusa din “Golden Blue” – locul 10 in galeria celor mai de valoare masculi la nivelul W.H.Z.B. in 2008 - (“Golden Wing” x “Special Blue”) x  “Lady Ace” (“Champ 49” x fiica din “Diamond Lady”).

 

  

Al doilea porumbel, NL-08-2028821, “Dolce Vita” a fost inregistrat in ceas o secunda mai tarziu. Aceasta femela deosebita a fost deja mentionata pana acum, in teletext, de 3 ori in clasamentele NPO ! Ea provine din cuplul de aur “Da Vinci” (“Dirky” x fiica din “Phoenix”) x “Special Blue” (“Mr. Blue” x “Yzra”).

 
Un minut mai tarziu, la ora 14 si 44 de minute, a sosit acasa al treilea porumbel, cu seria NL-09-1647005, o sora buna de-a lui “Dolce Vita”! Si ea este reprodusa tot din noua pereche de top formata din “Da Vinci” x “Special Blue”. Cu doua saptamani inainte, aceasta femela a castigat locul 1 in concursul de la Isnes impotriva a 6.544 porumbei. Iar locul doi in acelasi concurs a fost castigat de catre un frate bun al lui “Dolce Vita”!
Porumbelul cu seria NL-09-1647012 a sosit acasa al patrulea, si aceasta este o sora buna a lui “Armani” si aceasta provine din cuplul deosebit de reproducatori care este “Golden Wing”  x fiica din “Dirky”.

Al cincilea porumbel a fost masculul NL-09-5919316, care si el a castigat in acest sezon doua premii de top, mai exact: locul 1 la  Zutphen  impotriva a  1.779  porumbei si locul 24 la Boxtel impotriva a 7.188 porumbei.  Si acest mascul este tot un nepot al cuplului de aur format din “Da Vinci” x “Special Blue” ! Iar mama sa este sora de cuib a fenomenalului “Dolce Vita”.

 
"Special Blue" (= fiica din “MR.BLUE” x “YZRA”)

Dupa acest start de vis din sezonul 2010, putem concluziona ca Pieter & Gea Veenstra au facut inca o data dovada calitatii porumbeilor din crescatoria lor. O crescatorie de clasa mondiala ! In plus, prin faptul ca o detin pe porumbita “Special Blue” au in realitate o femela care le ofera adevarate “oua de aur”.  Mai mult chiar, impreuna cu masculul “Da Vinci” aceasta formeaza un adevarat cuplu de aur. Aceasta pereche constituita din “Da Vinci” x “Special Blue” a fost formata pentru prima data in anul 2008 si de atunci a dat nastere la porumbei de top in prima si a doua generatie !

 

 

 

 

Mai multi descendenti din femela “Special Blue” a dat deja mai multi porumbei care au castigat urmatoarele locuri de top in 2010, exact dupa cinci etape de zbor:

Locul 1 la Signy Signetz (NPO) impotriva a 9.000 porumbei (nepoata din “Special Blue”)
Locul 1 la Isnes impotriva a 6.544 porumbei (fiica din cuplul “Da Vinci” x “Special Blue”)
Locul 1 la Zutphen impotriva a 1.799 porumbei (nepoata din “Da Vinci” x “Special Blue”)
Locul 2 la Signy Signetz (NPO) impotriva a  9.000 porumbei (“Dolce Vita”; fiica din “Da Vinci” x “Special Blue”)
Locul 2 la Isnes impotriva a  6.544 porumbei (fiu din “Da Vinci” x “Special Blue”)
Locul 4 la Signy Signetz (NPO) impotriva a 9.000 porumbei (fiica din “Da Vinci” x “Special Blue”)
Locul 4 la Meer impotriva a 1.764 porumbei (fiica din “Da Vinci” x “Special Blue”)
Locul 10 la Meer impotriva a 1.764 porumbei (fiu din “Da Vinci” x “Special Blue”)
Locul 11 la Signy Signetz (NPO) impotriva a  9.000 porumbei (fiica din “Da Vinci” x “Special Blue”)
Locul 18 la Boxtel impotriva a 10.848 porumbei (“Dolce Vita”; fiica din “Da Vinci” x “Special Blue”)
Locul 26 la Boxtel impotriva a 10.848 porumbei (nepoata din “Da Vinci” x “Special Blue”)
 

 

 

 

 

 

Dupa ce am vazut toate rezultatele prezentate mai sus, putem concluziona ca echipa porumbeilor din lotul de zbor Veenstra a inceput in mod magnific actualul sezon de zboruri 2010.  Si dupa cum ii cunoastem noi pe Pieter & Gea va spunem sincer ca ne asteptam ca lucrurile sa nu se opreasca aici, in sensul ca ne asteptam la rezultate si mai bune in acest an.

 

van de Kerk Vincent - 16/05/2010

Mihai Vasiliu - Botosani - date despre porumbeii intemeietori ai crescatorieiOlandezul Alwin Petrie – rezultate deosebite obtinute in ultimele doua saptamaniLiviu Husneac - un impatimit si un crescator fidel al rasei CattrysseOlandezul Jan Polder, un zburator valoros de fond si maratonBelgianul Roland Kyndt poate privi cu mandrie la sezonul columbofil 2009
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.