Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Olandezul Jan Polder, un zburator valoros de fond si maraton


14:34, Joi, 22.04.2010

 

Olandezul Jan Polder, un zburator valoros de fond si maraton

 

                       

Olandezul Jan Polder – un zburator bun de fond si marathon – in 2005 a obtinut locul 1 National la St. Vincent din 32.240 de porumbei

 

Adresa Jan Polder:

Berkenhof 22
3241ba Middelharnis, Olanda
tel. 0187 484579
j.cpolder@hetnet.nl

 
 


Introducere:
Localitatea Middelharnis, resedinta lui Jan Polder, este de multi ani un loc cunoscut in lumea columbofila internationala in special crescatorilor pasionati de cursele de doua zile. Ko Nipius a facut furori acolo, Piet v.d. Slik a castigat locul 1 National Barcelona, iar Joep van Dongen si Gebr. Vroegindeweij si-au castigat definitiv respectul in lumea columbofila. Toti cei amintiti mai sus au cumparat porumbei direct de la Jan Aarden din Steenbergen si au transformat localitatea  Middelharnis intr-o Mecca a porumbeilor de Aarden, dupa cum nu se mai gaseste nicaieri in lume. Aceasta legenda a porumbeilor de Aarden care exista in localitatea Middelharnis se continua si astazi prin intermediul lui Jan Polder, prin intermediul porumbeilor de Aarden, incrucisati cu cele mai valoroase exemplare de Wan Roy.

 

 

 


Trecut si prezent
Dupa casatoria sa, Jan Polder a inceput, in 1985, sa zboare in cursele de fond si maraton. A facut asta cu un lot de 15 porumbei pe care i-a cumparat de la  Jac Steketee din localitatea Bruinisse. Toti cei 15 porumbei proveneau din campionii perioadei respective, si aveau la baza incrucisarea dintre Aarden si Wan Roy. Acesti porumbei au fost retinuti pentru reproductie si mai tarziu s-a dovedit ca Jan a procedat cum nu se poate mai bine. In urmatorii 5 ani, Jan si-a cladit un nume mare in lumea columbofila din vestul Europei, datorita obtinerii unor rezultate deosebite printre care s-au aflat: locul 3 National la Barcelona, locurile 5 si 9 National la Marseille, locul 8 National Perpignan, locul 9 National San Sebastian etc.
Avand acesti porumbei la baza, a fost cladita structura unui lot de matca deosebit de valoros. Printre caracteristicile fizice ale acestor porumbei se afla: frumusetea, aripi bogate in penaj dar in acelasi timp suple si nu in ultimul rand culoarea inegalabila a ochilor. In plus, calitatile invizibile ale acestor porumbei au reprezentat fara nici o indoiala adevarata forta si valoare a porumbeilor. Metoda `picaturii uscate` folosita de Jan le-a oferit o rezistenta naturala deosebita porumbeilor sai. Consangvinizati pana la extrem si selectati foarte dur a condus in timp la o susa de porumbei care poate fi incrucisata foarte bine cu orice alta susa. Succese deosebite, in timp, au fost obtinute prin incrucisarea acestor porumbei cu cei din liniile Brinkman si Catrijsse. Mai departe, rezultatele obtinute din incrucisarile cu porumbeii Brügemann sunt si ele foarte promitatoare.


 

 Referinte despre porumbeii Jan Polder:
In continuare va prezentam cateva dintre rezultatele deosebite obtinute de porumbeii Jan Polder in alte crescatorii:
- Locul 1 National Marseille
- Locul 2 National Limoges
- Locul 2 National Barcelona
- Locul 3 National Perpignan
- Locul 3 National St. Vincent
- Locul 3 National Mont de Marsan
- Locul 5 National Bergerac
- Locul 1 Provincial Bordeaux
- Locul 1 Provincial Marseille
- Locul 1 Porumbel AS in cursele de doua zile Noord en Zuid Olanda
- Locul 1 National As Porumbel ZLU, zboruri internationale

 

 

Domnul Jan Polder (in stanga imaginii) primind felicitarile cuvenite unui invingatorIn plus fata de cele mentionate mai sus, timp de doi ani consecutivi domnul  Poirrier din Franta a fost declarat drept cel mai bun zburator la Barcelona, cu porumbei avand la baza susa Jan Polder.

Sfatul personal al autorului acestui articol:
Cautati sa va intariti crescatoria? Atunci optati pentru porumbei care se afla intotdeauna in topul clasamentelor.

Incercati sa pastrati totul cat mai simplu pentru ca in momentul in care complici lucrurile cu atat exista sanse mai mari sa gresesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Porumbeii Jan Aarden - zburatori neobositiDr. Mircea Bilius - premiera nationala si internationala - zborul puilor la Maraton in 2012Olandezul Henri van der Linde - locul 1 provincial la St. Quentin, 2010, din 12.000 de porumbeiCele 10 porunci columbofile ale campionului maratonist olandez ARJAN BEENSMaratonul puilor de la Elblag - articol de dr. Mircea Bilius
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.